Bibliotheek start met Afhaalbieb en Bezorgbieb

Bibliotheek start met Afhaalbieb en Bezorgbieb Foto: Google Maps

Per 1 mei kunnen leden van de Bibliotheek Bollenstreek onder andere in Sassenheim weer fysieke boeken lenen via de Afhaalbieb. Voor senioren is er de Bezorgbieb.

De bibliotheek moet in ieder geval tot en met 19 mei gesloten blijven wegen de coronamaatregelen. Er verschillende online leesinitiatieven, maar sommige mensen hebben liever een boek in hun handen. Voor hen is er nu de Afhaalbieb en Bezorgbieb.

'We hadden gehoopt op versoepeling van de coronamaatregelen, maar tot onze grote teleurstelling zijn die uitgebleven. Daarom hebben we besloten dat onze leden voortaan online boeken kunnen reserveren en die op een afgesproken tijdstip mogen afhalen.' - Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek

Zo werkt het

Reserveer online je boekenpakket en geef door in welke vestiging je het af wilt halen. Je krijgt bericht als je boeken klaarliggen.

Voor senioren vanaf 70 jaar bezorgt de bieb ook thuis. Zij kunnen ook online reserveren of tijdens het telefonische spreekuur hun reservering doorgeven. De boeken worden vervolgens contactloos bezorgd, geheel volgens de regels van het RIVM.

Teylingers kunnen terecht in Sassenheim

Dit initiatief is gestart in de bibliotheken van Sassenheim, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Oegstgeest. Je kunt alleen boeken bestellen in de gemeente waar je woonachtig bent – Teylingers kunnen dus terecht in Sassenheim.  

 


Reacties