Bloembinderij de Vos uit Sassenheim bestaat vijftig jaar

Bloembinderij de Vos uit Sassenheim bestaat vijftig jaar

Wie kent Bloembinderij de Vos niet? Het is een begrip in Sassenheim maar ook daarbuiten. 'Nog even een bloemetje bij de Vos', halen is een vaak gehoorde kreet. De vaste gezichten zijn Nel, Marjolein en Linda van Kesteren - Molkenboer. Vijftig jaar geleden, op 9 november 1967 openden Chris en Nel de Vos hun Bloembinderij. Na vijftig jaar is het bedrijf nog steeds springlevend.

Hoe het begon

De op 1 december 1994 overleden Chris de Vos begon op jonge leeftijd met het kweken van zaadbloemen. Hij reed vervolgens op een bakfiets met motor door de straten om de bloemen te venten. Daar bouwde hij een grote klantenkring op. Marlolein zegt:

'Vader had een ventvergunning maar mocht niet stilstaan op de hoek van de straat. Daarvoor was een standplaatsvergunning nodig. Toch deed hij dat wel met het risico van een boete.'

De winkel

Daarna kwam de winkel in de Floris Schoutenstraat en die is er nog steeds. Een insider vertelde de redactie dat ze nog wel even doorgaan. Iedereen werkt er met veel plezier. Bloembinderij de Vos viert het jubileum met een aantal actiedagen, dus ga zeker naar binnen. Op de vraag wat de winkel zo bijzonder maakt, zeggen moeder en dochter:

'Altijd zijn wij gewoon gebleven en dat is wellicht onze kracht.'

De redactie van InTeylingen feliciteert Nel, Marjolein en Linda van harte.


Reacties