Boeklancering Verdwenen Voorhout bij HKV

Boeklancering Verdwenen Voorhout bij HKV Foto: Maurice Hoogeveen

De Voorhoutse architect Jos Warmenhoven maakte het boek Verdwenen Voorhout, met pentekeningen van kenmerkende Voorhoutse gebouwen die sinds 1977 gesloopt zijn. De boeklancering is op 25 mei bij de Historische Kring Voorhout.

Veel gesloopte gebouwen zitten in het collectief geheugen van de dorpsgenoten. In 1977 maakte Jos zijn eerste tekening van een pand dat op de nominatie stond om gesloopt te worden en dat is hij al die jaren blijven doen. Toen deskundigen hem erop wezen dat de tekeningen een cultuurhistorische waarde hebben, kwam het besluit om ze te bundelen tot een boek.

Meer dan 100 tekeningen

Verdwenen Voorhout is een verzameling met honderd verdwenen of bedreigde gebouwen uit Voorhout. Het is aangevuld met gebouwen die door herbestemming of monumentale status behouden zijn gebleven. Bij de tekeningen zijn korte teksten geplaatst die voor de tekenaar de ziel van het gebouw weergeven.

Het boek is tot stand gekomen met hulp van andere Voorhouters die met verhalen en een goed geheugen een inspiratie waren voor de schrijver. Dankzij een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen kon een deel van de drukkosten betaald worden, waardoor het Verdwenen Voorhout na de lancering voor €25,- te koop is. Een boek reserveren kan via de schrijver; jos_addy_warmenhoven@hotmail.com

Boeklancering

De lancering is op zaterdag 25 mei tijdens de inloopochtend in het HKV Kenniscentrum. Om 11:00 uur wordt het eerste exemplaar overhandigd aan HVK-voorzitter Cok van Steijn.


Reacties