Boeklancering Veteranenboek Teylingen

Boeklancering Veteranenboek Teylingen Foto: Stichting Zinsnede

Verhalen van veteranen uit Sassenheim, Voorhout en Warmond zijn vereeuwigd in het Veteranenboek Teylingen. Vrijdag nam burgemeester Carla Breuer het eerste exemplaar in ontvangst.


- Lees verder onder deze advertentie -

Alle veteranen die meegewerkt hebben aan het boek, geschreven door Joep Derksen van Stichting Zinsnede, waren aanwezig bij de presentatie van het boek. Deze was, heel toepasselijk, in het Veteranen OntmoetingsCentrum Duin en Bollenstreek in Sassenheim.

Er staan spannende, ontroerende en grappige verhalen in. Het is fijn, dat de verhalen van deze 32 veteranen uit Voorhout, Warmond en Sassenheim nu voor altijd behouden blijven.’ – Carla Breuer, burgemeester

140 pagina’s geschiedenis

Joep heeft de verhalen opgeschreven van 32 veteranen uit Teylingen en hun uitzendingen naar Nieuw-Guinea, Nederlands-Indië, Libanon, Irak, Afghanistan en Mali. Dit resulteerde in boek van 140 pagina’s met de verhalen en bijpassende foto’s.  

‘Hiermee is een stukje lokale geschiedenis vereeuwigd. Hopelijk waarderen veel inwoners het werk van deze 32 mannen en vrouwen tussen 20 en 95 jaar, die gestreden hebben voor het behoud van de vrede.’ – Joep Derksen, auteur

Het Veteranenboek Teylingen; van 1940 tot 2020 is vanaf nu voor €12,50 euro te koop bij Primera Voorhout, Wagner Sassenheim en Boek Kado Enzo in Warmond.


Reacties