Boeren blijven broodnodig

Boeren blijven broodnodig Foto: Elise van Dijk - Bontje

In alle vroegte zijn ook boeren uit Teylingen, met hun veewagens en tractoren, richting Den Haag vertrokken. Hierdoor ontstonden een flinke files op de snelwegen richting Den Haag. 

Waarom naar Den Haag

De boeren komen in actie voor hun werk, voor hun passie. De afgelopen jaren hebben politici, media en activisten een negatief beeld over boeren geschetst.

Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers; we hebben hart voor ons bedrijf. Boeren moeten voldoen aan de strenge eisen van deze tijd. Milieuactivisten zitten daar boven op. Hierdoor zijn de eindproducten van de Nederlandse boeren duurder geworden.  Alleen de consument koopt het liefst zijn vlees zo goedkoop mogelijk in de supermarkt. Dit is vaak vlees uit het buitenland waar de herkomst niet duidelijk van is.

De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is voor ons aanleiding om een tegengeluid te geven. De problemen van Nederland horen niet op ons bordje thuis. En daarom gaan we naar Den Haag. - John Zuiderwijk Zorgboerderij Beestenboel (Voorhout)

Met honderden tractoren en auto’s uit het hele land laten de boeren horen wat ze vinden van het huidige beleid. 

Aandachtstrekker

Met een stil protest langs de Leidsevaart in Voorhout laten Teylingse boeren weten dat het belangrijk is dat Den Haag de boeren moet koesteren.


Reacties