Bokken vieren jubileum 'Bokkies 22 jaar' groots

Bokken vieren jubileum 'Bokkies 22 jaar' groots Foto: Cv de Bokken

Omdat de Bokkies dit jaar 22 jaar bestaan vierde carnavalsvereniging de Bokken zaterdag 25 januari uitgebreid feest. De middag werd afgetrapt met een reünie voor iedereen die ook maar iets met de Bokkies te maken heeft gehad. Zaterdagavond was het daverende jubileumfeest 'Helemaal Hollands'.

Was er vorige week nog een groot feest met een vossenjacht voor de jeugd uit Voorhout. Dit weekend was het tijd om herinneringen op te halen tijdens een reünie.

Bokkies 22 jaar 

Natuurlijk waren veel oud Bokkies bij de Reünie aanwezig, maar ook andere carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek hadden de moeite genomen om de jarige Bokkies te komen feliciteren. De middag verliep zoals een gezellig verjaardagsfeest behoort te verlopen. De jarige trakteert en er werd gespeecht. Jan Regeer had voor deze gelegenheid een speciale Kuipzwam gemaakt waarin hij op een hilarische manier het ontstaan en het verleden van de Bokkies op de hak nam.

Erelid der Bokken; John van Schooten

De reünie werd ook voor John van Schooten een bijzondere middag. Hij werd namelijk verheven tot erelid der Bokken voor al het werk dat hij al sinds zijn jonge jeugd voor de Bokken, de jeugd en het bestuur heeft verricht. Als creatief brein heeft John vele activiteiten van de Bokken kleur gegeven.

Helemaal Hollands

De avond stond in het thema ‘Helemaal Hollands’ waar het massaal toegestroomde publiek werd getrakteerd op optredens van Danny Froger en John de Bever. Het was vooral Danny Froger die de sfeer perfect aanvoelde en het publiek bespeelde met zijn uitstraling, gezelligheid en geweldige meezingers. Op de vraag waar de Bokkies waren op hun jubileumfeest had voorzitter Theo van Werkhoven een mooi passend antwoord:

“De Bokkies van toen vormen een belangrijk deel van onze vereniging. Zij zijn doorgestroomd naar het bestuur, de raad van 11 en maken als medewerkers deel uit van veel commissies. Waarschijnlijk staat u naast een oud- Bokkie. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en daar zijn we trots op”.

Het werd een fantastisch verjaardagsfeest. Het carnaval is in 2020 al vroeg gestart. Elke week zijn er al feesten, evenementen en activiteiten waarmee de Bokken feesten voor iedereen mogelijk maakt. 

Bokkenbingo

In de aanloop naar Carnaval vinden de komende tijd meerdere activiteiten plaats. Aanstaande vrijdag vindt voor de mensen die van oud Hollandse Bingo houden de grote Bokkenbingo plaats. Om 20.00 uur gaan de deuren in Boerhaave open waar de balletjes om 21.00 uur zullen gaan rollen met voor de winnaars echt grote prijzen zoals en Sonos systeem of een weekendje weg.

Tijdens deze avond worden er vijf rondes bingo gespeeld, je speelt al deze rondes mee voor 30 euro of 10 euro per ronde. Dit is anders dan vermeld in het magazine van de Bokken, een kleine rectificatie dus.


Reacties