Bouw Langebrug vordert gestaag

Bouw Langebrug vordert gestaag Foto: Spoor 49 Media

Sinds september 2020 wordt er in opdracht van de gemeente Kaag en Braassem en Teylingen gewerkt aan het vervangen van de Langebrug in Oud Ade. Eerder werd de fietsbrug, die op Teylinger grondgebied staat, vervangen. Momenteel wordt hard gewerkt aan de brug voor het overige verkeer.

Eind 2018 werd betonrot geconstateerd in de brug die er voor zorgt dat de bewoners van de Warmondse Watertuin lekker snel in Leiderdorp kunnen komen. Er werd een beperking ingesteld voor het verkeer. Zo mochten vrachtwagens niet meer over de brug. 28 september is begonnen met de vervanging van die brug. Voor de bewoners van de Watertuin een fikse tegenvaller. Zij moeten nu via Rijpwetering rijden als ze richting Leiderdorp willen. Toch begint het eind langzaam in zicht te komen.

Gisteren werd een moie mijlpaap bereikt. De 41 palen van 18.5 meter die de brug moeten dragen waren geplaatst. Het betonwerk kan nu beginnen. Als alles volgens de planning gaat, is de brug eind mei 2021 gereed. Meer info over het vervangen van de brug vindt u hier.


Reacties