Brand in Het Overbosch

Brand in Het Overbosch Foto: Stichting Vrienden van Het Overbosch

Zaterdagavond 23 mei stonden omgevallen boomstammen in Het Overbosch in de brand. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur verder door het bos verspreidde. Er is een sterk vermoeden dat het vuur is aangestoken, bewust of onbewust.

Oplettende bezoekers van Het Overbosch constateerden de brandende boomstammen en schakelden de hulpdiensten in. Een half uur na de melding werd er opgeschaald naar prioriteit 1. 

Brand_Monique de witkl.jpgFoto: Monique de Wit

Snel geblust

De brandweer was snel aanwezig om te blussen en pompte hiervoor water uit de Leidsevaart. Door de vermolmde oude boomstammen was het lastig om het vuur te blussen. Dankzij goede werk van de brandweerlieden werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar de rest van het bos.

brand-1_stichtingVrienden_kl.jpgFoto: Stichting Vrienden van het Overbosch

Aangifte gedaan

De brand is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Het bestuur van Stichting Vrienden van het Overbosch heeft aangifte gedaan en camerabeelden afgegeven bij de politie.

Heb je informatie over de brand, hoe deze ontstaan is of iets opvallends gezien in of om het bos rond 20:00 uur op 23 mei? Neem dan contact op met de politie.

 


Reacties