Brand in monumentale bollenschuur Loosterweg

  • Foto: Maurice Hoogeveen
  • Foto: Maurice Hoogeveen
  • Foto: Maurice Hoogeveen
  • Foto: Maurice Hoogeveen
  • Foto: Maurice Hoogeveen
  • Foto: Maurice Hoogeveen
  • Foto: Maurice Hoogeveen

Maandagavond ontstond er brand in de monumentale bollenstuur van Van Reisen & Zn aan de Loosterweg in Voorhout. De brandweer rukte groot uit en was tot de volgende ochtend bezig met blussen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Klik op de pijltjes naast de foto voor meer beelden.

Vlot opgeschaald naar grote brand

Om 19:14 kwam de brandmelding binnen bij de brandweer. Deze werd vrij snel opgeschaald naar een zeer grote brand. Brandweerkorpsen uit de streek kwamen hun Teylinger collega’s ondersteunen bij het blussen.

Veel rookontwikkeling

Het vuur bleef lange tijd binnen de bollenschuur, terwijl de rook naar buiten gedrukt werd. Door de heftige rookontwikkeling was het gevaarlijk om naar binnen te gaan, wat het voor de brandweer onmogelijk maakte om het vuur tijdig onder controle te krijgen.
Een speciaal team hield met een monitor de rook in de gaten en controleerde op schadelijke stoffen.

Blussen met een speciale techniek

De brandweer kon alleen van buitenaf blussen met een speciaal Cobra blussysteem dat vanuit Kennemerland was aangerukt. Hiermee kan de brandweer vanaf een veilig afstand een offensieve buitenaanval inzetten, zonder dat ze het vuur in het gebouw veel lucht geven.

Vuur sloeg eind van de avond naar buiten

Rond 22:00 uur sloeg de brand naar buiten en was er ook uit de verte vuur te zien. De brandweer is tot dinsdagochtend bezig geweest om het vuur te blussen en eventuele brandhaarden uit te sluiten.

Video op de Facebookpagina van Brandweer Sassenheim

Brand niet overgeslagen

De monumentale bollenstuur is volledig afgebrand, maar de brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de omliggende panden op het terrein. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Onze collega’s van De Teyding waren een groot deel van de avond ter plaatse en maakte een fotoreportage. Deze kan je hier vinden.

Foto's in dit artikel door Maurice Hoogeveen


Reacties