Buitenles onder tropische omstandigheden

Buitenles onder tropische omstandigheden Foto: Park Rusthoff

Door met de warmte werd de les van de schooltuingroep van basisschool De Overplaats aangepast aan de omstandigheden: de les werd verplaatst naar buiten! Op de warmste dag van de week, afgelopen dinsdag, kregen de leerlingen in het park les van de leden van de schooltuingroep.


- Lees verder onder deze advertentie -

Aan de oever van de vijver, onder het bladerdek van enkele bomen, was het prima vertoeven in het park.

In de natuur leren over de natuur

De kinderen leerden dat ze niet in de natuur zaten, maar in een door de beroemde landschapsarchitect Zocher ontworpen park. Op deze plek was meteen duidelijk hoe belangrijk bomen in de woonomgeving zijn op dit soort tropische dagen. Onderzoek heeft aangetoond dat het onder bomen zeker 8 graden koeler is en dat ervaarden de kinderen nu zelf, in plaats van het in een boek te lezen. 

Door het uitpluizen van een petuniabloem kon iedere leerling zien dat er vijf meeldraden, een stamper en nog allerlei andere onderdelen aan zo’n bloem te ontdekken zijn. Daarbij kregen ze uitgelegd hoe de bestuiving door insecten werkt en hoe waardevol dat is voor ons eten en voor de kringloop.

Vervolgens werden in de tuin een krop sla en snijbiet geoogst en genietend van een zelf gekweekte aardbei vertrokken de leerlingen weer naar school.


Reacties