Buitenspeeldag gaat wel door dit jaar

Buitenspeeldag gaat wel door dit jaar Foto: Nationale Buitenspeeldag

Op 10 juni is het nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Nickelodeon en Jantje Beton. Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen er dan nog geen grote evenementen georganiseerd worden, dus Buitenspeeldag ziet er dit jaar iets anders uit.

Kinderen mogen volgens de coronamaatregelen wel met elkaar spelen dus komt de organisatie met tips om kleinschaliger een leuke Buitenspeeldag te organiseren.

Denk hierbij aan het maken van je eigen racebaan, bellenblaasstok of modderput, een waterparcours afleggen, stoepranden of mission impossible uitspelen in het park. De verschillende spelideeën vind je op de website van Jantje Beton.

‘Buitenspelen is super belangrijk, ook nu! Daarom organiseren kinderzender Nickelodeon en Jantje Beton ook dit jaar weer de nationale Buitenspeeldag. Deze 13e editie belooft een historische dag te worden. Wij roepen alle kinderen op om woensdagmiddag 10 juni buiten te spelen. Speel je mee?’ – Jantje Beton

Vraag buitenspeelsubsidie aan

Ook voor kleinere feestjes geeft Jantje Beton buitenspeelsubsidie tot maximaal €250,-. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de activiteit aan enkele regels voldoen:

  • Geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar
  • Niemand wordt uitgesloten om mee te doen
  • Het idee heeft te maken met buitenspelen
  • Het wordt uitgevoerd in de buurt
  • Er doen minimaal 10 kinderen mee
  • De aanvraag is voor de aanschaf of huur van buitenspeelmateriaal

Aanvragen kan vanaf nu bij Jantje Beton, binnen vier weken hoor je of je aanvraag is goedgekeurd.

 


Reacties