Buitentraining basketbalvereniging Forwodians van start

Buitentraining basketbalvereniging Forwodians van start Foto: Forwodians Basketbal

Doordat zaalsporten nog niet zijn toegestaan wijkt basketbalvereniging Forwodians met haar trainingen uit naar het schoolplein van het Teylingen College locatie KTS.  Afgelopen vrijdag kwam wethouder Arno van Kempen langs bij de eerste buitentraining van de jongens onder 12 jaar.

Alleen samen kom je verder

Op het plein van de KTS staan 4 baskets. Het plein is ook groot genoeg om met 1,5 meter afstand van elkaar te sporten en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Forwodians is de KTS dankbaar dat ze daar gebruik van mogen maken. Zwemvereniging de Columbiaan stelt hun clubhuis ter beschikking zodat Forwodians hun ballen, trainingsmaterialen en ontsmettingsmiddelen kan opslaan.

Na 8 weken van verbieden wordt het tijd dat er meer perspectief geboden gaat worden. We moeten voorzichtig blijven, maar ook langzaam maar zeker gaan kijken naar wat juist wel kan. We moeten stappen terug gaan doen naar het normaal. Sporten is daarbij belangrijk en de sociale contacten ook. Forwodians is een goed schoolvoorbeeld van hoe je dit doet." - Wethouder Arno van Kempen

De trainers van Forwodians hebben een clinic en tips gekregen hoe ze deze anderhalvemetertrainingen vorm kunnen geven. En van Kempen, die zelf jaren training heeft gegeven bij Forwodians, pikte een paar minuten van trainer Peter Vlaar, om zelf met de jongens een oefening te doen. 

Op de site van Forwodians is het hygiëne -protocol terug te vinden.  Tijdens de trainingen zijn er toezichthouders aanwezig die op letten dat alles goed verloopt. Als iedereen zich aan de afspraken houd, kan er veilig gesport worden.

Ben je geïnteresseert om mee te sporten bij Forwodians meld je aan via tc@forwodians.nl. Ook leden van MSV of de voormalige Jump kunnen dit doen. 


Reacties