Burgemeester Breuer installeert Leerlingenraad De Avonturier

Burgemeester Breuer installeert Leerlingenraad De Avonturier Foto: Sophia Scholen

Basisschool De Avonturier, aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout, is een oefenplaats voor democratie. Het team én de kinderen zijn dan ook maar wat trots op hun nieuwe en zeer betrokken Leerlingenraad. Op 26 november kreeg de Leerlingenraad zelfs digitaal 'hoog bezoek'. De Burgemeester van Teylingen, Carla Breuer, heette de nieuwe Leerlingenraad van harte welkom. 

Oog voor de omgeving

De leerlingen vertelden de Burgemeester enthousiast dat de eerste plannen al gemaakt zijn: ”Iedere klas gaat aan de slag om eenzame buren, mensen met een beperking en ouderen in Voorhout te verrassen met een tekening, gedichtje of een kaartje. De voedselbank is ook al gebeld, want we vinden het belangrijk dat iedereen in Teylingen iets lekkers kan eten met de feestdagen!”

Daarnaast staan de jonge raadsleden te trappelen om mee te denken én te praten over bijvoorbeeld: buitenlessen en de inrichting van het schoolplein, passende uitjes, tips en tops over de inhoud en vormgeving van (gym)lessen en het organiseren van activiteiten in de school. Samenwerking met maatjes mag daarbij zeker niet ontbreken. Ook steken ze graag de handen uit de mouwen en stellen voor om samen met alle leerlingen afval op te ruimen in de wijk. Kortom een zeer enthousiaste en gedreven Leerlingenraad.

Trots

Na hun prachtige betoog werd de Leerlingenraad geïnstalleerd en van harte gefeliciteerd door de  Burgemeester. Het team en de leerlingen van De Avonturier zijn super trots op hun Leerlingenraad en wensen hen heel veel succes en plezier toe.


Reacties