Burgemeester Carla Breuer gaat digitaal in gesprek met Teylingse jongeren

Burgemeester Carla Breuer gaat digitaal in gesprek met Teylingse jongeren Foto: HLT samen

Aandacht voor elkaar is in deze vervelende tijd van het coronavirus belangrijker dan ooit. Aandacht hebben voor elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid, maar ook aandacht voor elkaars ideeën en tips om vol te houden. Burgemeester Carla Breuer wil de komende tijd jongeren centraal stellen. Samen met wethouder Arno van Kempen gaat ze binnenkort digitaal met de jongeren in gesprek op Instagram.

“Het is belangrijk dat we in deze lastige tijd niet over, maar met jongeren in gesprek gaan” aldus Carla Breuer. “De ideeën en tips van jongeren zullen we meenemen om de komende maanden nog meer jongeren te bereiken en te betrekken.”

Naast het gesprek op Instagram ontvangen jongeren thuis een persoonlijke kaart van de burgemeester en drie jongeren worden uitgenodigd voor een virtuele lunch. Ook is er filmpje gelanceerd om de jongeren te ondersteunen en uit te dagen om ideeën met elkaar te delen.

“Het is voor iedereen moeilijk en ik vraag van iedereen, dus ook van de jongeren, om vol te houden”, aldus Carla Breuer. “En ik zie waar de jongeren mee worstelen. Sporten zonder toeschouwers, niet chillen met vrienden, niet gezellig shoppen. En ik wil graag van jongeren horen wat nog wel kan en wat volgens hen nodig is om het virus hard te raken.” Carla Breuer en Arno van Kempen zijn ook benieuwd naar de ideeën van jongeren over het bestrijden van eenzaamheid of hoe ondernemers gesteund kunnen worden.

Carla Breuer wijst er nadrukkelijk op dat alles wat we doen om de verspreiding van het virus te voorkomen niet alleen voor jezelf is. “Ik wil jongeren er van doordringen om zich aan de maatregelen te houden, juist ook voor anderen. Voor je oma met hartklachten, voor de ondernemer en de docent die aan het werk willen blijven. Alleen dan is er weer perspectief op een gewoon leven waarin je weer kunt shoppen of chillen en we weer gezond door het leven kunnen gaan. We weten niet wanneer dat is en of het ooit weer zo wordt als het was, maar we moeten deze strijd met overtuiging aangaan.”


Reacties