Burgemeester en wethouders Teylingen in de voetsporen van Jan Steen

Burgemeester en wethouders Teylingen in de voetsporen van Jan Steen  Foto: Warmond aan de Kaag

Burgemeester Carla Breuer en wethouders Arno van Kempen en Marlies Volten liepen zondag 15 december de Jan Steen-wandeling door het historische dorpscentrum van Warmond. Bij die gelegenheid werd ook de online brochure van deze wandeling gelanceerd.  

Aan de hand van de opgehangen schilderijen vertelden gidsen Anja Schrage en Astrid Hennekam, die de wandeling ontwikkelden, de deelnemers over Jan Steen, de symboliek in zijn schilderijen en over het dagelijks leven in de 17e eeuw.

“Erg leuk én leerzaam om mee te lopen”, aldus burgemeester Carla Breuer. “Deze wandeling laat goed zien waarom Warmond alle reden heeft om zich als Jan Steen-dorp op de kaart te zetten.

De beroemde schilder uit de Gouden Eeuw woonde en werkte een periode in Warmond. Zo is bijvoorbeeld het vroegere kasteel Lockhorst op een van zijn werken afgebeeld. Maar ook op talloze manieren kan een link met de Warmondse historie worden gelegd.

De leuke weetjes en achtergrondverhalen zijn nu ook terug te lezen in een brochure die te downloaden is via de website van Warmond aan de Kaag.


Reacties