Burgemeester Teylingen voorstander van landelijk vuurwerkverbod

Burgemeester Teylingen voorstander van landelijk vuurwerkverbod Foto: InTeylingen

Omroep West heeft afgelopen week uitgezocht wat burgemeesters in deze regio vinden van een vuurwerkverbod. Ook burgemeester van Teylingen, Carla Breuer, werd om een reactie gevraagd. 

“ik ben voor een landelijk verbod op vuurwerk, bij voorkeur een totaalverbod. Dat is het beste te controleren en te handhaven” - Carla Breuer, burgemeester gemeente Teylingen

Een groot deel van de burgemeesters in deze regio is voor een totaal of gedeeltelijk vuurwerkverbod. De meesten willen daarbij geen lokaal beleid, maar willen dat de landelijke overheid een vuurwerkverbod vormgeeft. Lees hier de andere reacties. 

Vuurwerkverbod Teylingen

In Teylingen is de gemeente al een aantal jaar druk bezig met het onderwerp 'vuurwerk'. Zo kunnen straten, buurten of wijken zelf  een vuurwerkvrije zone aanvragen. Daarvoor moet tachtig procent van de bewoners het ermee eens zijn.  Ook zijn er in Teylingen al 'kwetsbare gebieden' aangewezen. Dit zijn voornamelijk gebieden rondom dierenweides of bij een verzorgingstehuis voor dementerende ouderen.

Ook de gemeenteraad van Teylingen gaat het gesprek aan aan over vuurwerk, dit zal gedaan worden op basis van een 'onderzoek naar vuurwerk'dat de gemeente heeft laten uitvoeren. 

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties