C1 dames van h.v. Foreholte pakken de Kampioenstitel

C1 dames van h.v. Foreholte pakken de Kampioenstitel Foto: Dineke van der Linden

Door zondag 16 februari de spannende wedstrijd met gelijk spel tegen ODIS te eindigen, zijn de C1 dames van Handbalvereniging Foreholte niet meer in te halen op de ranglijst. De dames zijn voor het tweede jaar op rij kampioen !!!

geschreven door h.v. Foreholte, Erwin van der Linden

Vandaag een heuse wedstrijd om de titel tussen ONZE paarse favorieten en ODIS uit de Lier. Dat er vandaag hopelijk iets bijzonders ging gebeuren was al snel duidelijk bij het verzamelen in de Tulp. Wat een supporters bij het verzamelen. Dat geeft een ieder moed! Dan om exact 12.30 uur fluiten de beide scheidsrechters voor de eerste keer op hun fluitje en de wedstrijd was gaande.

De eerste aanvallen gingen van beide partijen op het scherp van de snede. ODIS in een hoog tempo combinerend en Foreholte met een uiterst goed staande verdediging onder leiding van Flore. Onze dames reeds in de 8 minuten 3 keer de paal geraakt, dan kan de eerste goal toch niet uitblijven. En ja hoor, Carlijn maakt geraffineerd de 1-0. De sfeer op de uit-tribune is zeer gezellig te noemen. Na over en weer snel aanvalspel komt in de 15e minuut de bal bij cirkel-speelster Jerine en de 2-0 ging in de uiterste hoek!

Nog geen minuut later een geweldige break-out en Marit scoort de 0-3! De meegereisde supporters beginnen langzaam aan te wennen aan de mooie score op het bord en de rode koontjes op de wangen nemen leuke vormen aan. Dan de eerste geweldige periode van Anna! Met een serie aan geweldige katachtige reddingen houdt ze de 0-stand op het bord, geweldig om te zien. Indy krijgt vervolgens een mooie kans en nee net niet! 

Net voor rust een strafworp mee

Tessa gooit deze onberispelijk in, de 4-0 ruststand is gemaakt. De eerste ruststand die uw reporter ziet met een nul op de het bord en wel van ONZE tegenstander vandaag. 

Dan de tweede helft. De eerste 4 minuten zijn zo NIET des Foreholte.  ODIS scoort via een mooie vloeiende aanval van kant naar kant en 2 mooie break-outs drie keer ! Niet normaal, binnen zo een korte periode is de stand ineens 3-4. Daarna heel snel een strafworp tegen, echter Anna laat haar kwaliteiten weer zien en toucheert de bal die net naast gaat. Dan wederom een strafworp, nee!

4-4 hangt hoog in de touwen.

Onze tribune wordt steeds zenuwachtiger en de aanmoedigingen nemen alsmaar toe richting onze favorieten. En als een duveltje uit een klein doosje, maakt de vandaag zeer sterk spelende Lara de 4-5. De tribune, u kunt wel raden welke, ontploft. 

Dan breekt de tweede periode van Anna aan. Keer op keer weet zij perfecte aanvallen van ODIS te stoppen. Maar ook de periode van Fleur, te weten 2 keer op de paal en 2 keer op de lat. En ook Liz en Kristine dragen hun steentje bij, echter allemaal net niet.

Wat een pech Foreholte!

Niet kort daarna een lelijk pechmomentje. Een schot van ODIS wordt geblokt, maar wordt van richting veranderd. Nee !!! De 5-5 is jammer genoeg binnen gerold. Wederom Fleur op de lat en dan een break 2 minuten voor tijd van ODIS.  Zo snel en mooi afgemaakt en de 6-5 wordt gescoord. Hele rechter tribune is in shock, maar beuren onze dames direct weer verbaal op. En ja hoor, uiteindelijk op 30 seconden van het eindsignaal de 6-6 door Lara.

Ondanks gelijkspel wel Kampioen

De meegereisde supporters ontploffen en het gejuich houdt aan tot de laatste fluitsignaal van beide goed leidende scheidsrechters.  

ODIS - FOREHOLTE 6 - 6 ( rust 4 - 0)

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties