Café's in Voorhout en Sassenheim in Café Top 100

Café's in Voorhout en Sassenheim in Café Top 100 Foto: Eetcafé De Voogd

Twee café's uit de gemeente Teylingen zijn terug te vinden in de Café Top 100. Eetcafé De Voogd uit Sassenheim en Welgelegen Kitchen & Drinks uit Voorhout hebben dit keer een plekje in de jaarlijkse ranglijst van Missethoreca.nl weten te veroveren.

De Voogd, gevestigd aan de Hoofdstraat in Sassenheim, is op de 59ste plek beland. Eerder werd op Facebook al aangekondigd dat het eetcafé in de top 100 zou staan, maar de precieze plek was nog onbekend. "Dit hadden we niet gedacht! Wat zijn wij enorm trots op onze 59ste plek", aldus De Voogd.

Een fraai bierassortiment, medewerkers die zeer voorkomend en gastvrij hun werk doen en complimenten voor het eten, zo oordeelde de jury. Als verbeterpuntje werd aangevoerd dat de bierkennis van de medewerkers iets zou mogen worden opgekrikt. "Als je zulke fraaie bieren schenkt, is dat wenselijk", vindt de jury.

Welgelegen: oer-Hollands dorpscafé
Het Voorhoutse Welgelegen wist het in de lijst te schoppen tot een dertigste plek. "Een oer-Hollands dorpscafé. Hopelijk overleeft het biljart de koerswijziging die Welgelegen dit voorjaar heeft ingezet", aldus de jury, die duidelijk gecharmeerd was van de mogelijkheid om te biljarten. "Er werd Kitchen & Drinks aan de bedrijfsnaam toegevoegd en de ambitie is dat eten een prominentere plaats krijgt. En als die koers aanslaat, dan zou Welgelegen niet de eerste zaak zijn die zich bedenkt dat er op de oppervlakte van één groen laken ook vier tafeltjes kunnen staan. Zover is het nog niet en biljarters kunnen hier nog even vooruit."

Bekijk de complete lijst van de Café Top 100 via deze link.


Reacties