CDA & GroenLinks trekken participatiebelofte gemeenteraad in twijfel

CDA & GroenLinks trekken participatiebelofte gemeenteraad in twijfel Foto: Google Maps

Don Verhoeff van GroenLinks Teylingen en Sybrinne de Vries van CDA Teylingen hebben raadsvragen ingediend die een duidelijke tik op de vingers zijn van de gemeenteraad en wethouder Ten Boden. De leden vragen zich middels verschillende vragen af of de gemeenteraad zich wel echt inzet voor de beloofde participatiesamenleving.

De vragen van het CDA en GroenLinks gaan over de plannen voor de kap van de Kastanjebomen aan de Wilhelminalaan, Prins Hendriklaan en het Koningspark in Sassenheim.

Bewonersavond kastanjebomen

Op 23 april werd tijdens de presentatie voor omwonenden duidelijk dat veel bomen in matige tot slechte staat zijn door de kastanjebloedingsziekte. De levensverwachting van veel bomen is nog een jaar of 10. Daarom heeft de gemeente besloten deze bomen te kappen en op termijn te vervangen door nieuwe bomen.

Bewoners hebben via verschillende wegen aangegeven dat zij zo veel mogelijk bomen zo lang mogelijk willen behouden omdat deze iconisch zijn voor het aanzicht van de straten. Maar zij voelen zich niet gehoord door de gemeenteraad en/of de wethouders. 

Schriftelijke vragen CDA & GroenLinks

CDA en GroenLinks hebben kritische schriftelijke vragen ingediend om opheldering te krijgen over de kwestie. Zo wijzen zij het college op het collegeprogramma Vitaal Teylingen waarin meermaals en uitgebreid beschreven wordt dat participatie het uitgangspunt is van de gemeente:
‘Bij alles wat we doen is participatie het uitgangspunt. Wij willen niet altijd eerst een plan maken, maar horen graag wat u denkt dat nodig is.’

Don en Sybrinne vragen zich af waarom de participatie in de plannen voor de kap van de bomen minder, tot niet, op lijkt te gaan. Ze zijn benieuwd wanneer de kapvergunning aangevraagd worden, of bewoners hiervan duidelijk op de hoogte gesteld worden en of zij de kap van de bomen via een bezwaarprocedure tegen kunnen houden.


Reacties