CDA organiseert eerste Pizza&Politics in Teylingen

CDA organiseert eerste Pizza&Politics in Teylingen Foto: InTeylingen

CDJA Duin en Bollenstreek wil graag met jongeren praten over zaken die belangrijk voor en zijn in de dorpen in de Duin- en Bollenstreek. Dit gaan zij doen door een speciale Pizza & Politics avond te organiseren op vrijdagavond 28 februari in Warmond.

Hoe denk jij over de huidige woningnood? Het stikstofprobleem? Bestaat onze wereld, ons land, onze provincie dan echt vol met egoïsten? Mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is? En wat kan de politiek daaraan doen? Kan de politiek de tendens keren? En hoe dan? Want ook daar is soms de wil er wel. Maar hoe moet zo'n afweging worden gemaakt? Welk belang weegt echt?

Spreker CDA Tweede Kamerlid Chris van Dam

Onder het genot van een pizza worden allerlei vraagstukken besproken, ook is Chris van Dam, Tweede Kamerlid namens het CDA deze avond aanwezig. Een echte christen democraat in hart en nieren. Hij is woordvoerder over belangrijke terreinen als politie, Openbaar Ministerie en grote stedenbeleid. Wanneer er naar Chris wordt gevraagd hoe hij tegen politiek aankijkt is hij helder:

“De veiligheid en het welzijn van burgers staan voorop. Echter, hiervoor moeten niet alle kaarten op de overheid worden gezet. Ik ben van de overtuiging dat veiligheid niet alleen een taak is van de overheid. Het begint bij mensen thuis, bij opvoeding, op school en op de voetbalclub. We zijn ook voor een groot deel als samenleving verantwoordelijk voor de veiligheid nabij. Hier zet ik me dan ook graag voor in.” Chris van Dam

CDJA 

Het CDJA is, naar eigen zegge 'de meest gezellige en inhoudelijke politieke jongerenorganisatie van Nederland. Het CDJA vormt de luis in de pels van het CDA. In Teylingen is er ook een lokale CDJA afdeling, namelijk het CDJA Duin- en Bollenstreek. Het CDJA Duin- en Bollenstreek komt ongeveer één keer per maand bij elkaar om te discussiëren over lokale of landelijke politieke onderwerpen. Daarnaast gaan we een aantal keer per jaar op excursie naar bijvoorbeeld de Tweede Kamer. Ook hebben we regelmatig interessante gastsprekers over interessante onderwerpen.

Jouw mening laten horen dat kan

Wil jij jou kijk op politiek laten horen onder het genot van een pizza? Meld je dan nu aan bij willemnagtegaal007@gmail.com Locatie is Ristorante Pizzeria Caruso, Burgemeester Nederburghlaan 12 in Warmond. Aanvangstijd: 17:30 uur. CDJA betaalt je pizza!


Reacties