CDA stelt vragen over coronaproof ventilatie op scholen

CDA stelt vragen over coronaproof ventilatie op scholen Foto: Pixabay

In september gaan de kinderen uit Teylingen weer naar school. CDA vraagt zich af of de ventilatiesystemen van de schoolgebouwen in Teylingen coronaproof zijn en zo bijdragen aan een veilige start van het nieuwe schooljaar voor leerlingen en leraren. 

Het RIVM benadrukt dat goede ventilatie van belang is voor een gezond binnenklimaat in onder andere schoolgebouwen. CDA vraagt aan de burgemeester en wethouders in hoeverre ventilatiesystemen van schoolgebouwen in Teylingen voldoende toegerust zijn op het tegen gaan van de verspreiding van het coronavirus.

Als er scholen in de gemeente zijn die niet voldoen aan de eisen, is CDA benieuwd naar de stappen van B&W en de schoolbesturen om dit zo snel mogelijk op te lossen. Als tussenoplossing draagt CDA aan om bijvoorbeeld met minder leerlingen in een klaslokaal te zitten en/of docenten in risicogroepen alleen les te laten geven in goed geventileerde (externe) lokalen.

Sybrinne de Vries en Manon van Dijk (beide CDA) hebben de raadsvragen ingediend bij het college met het dringende verzoek deze voor de start van het nieuwe schooljaar te beantwoorden.

 


Reacties