CDA stelt vragen over zwerfafval bij Station Sassenheim

CDA stelt vragen over zwerfafval bij Station Sassenheim Foto: InTeylingen

CDA Teylingen maakt zich zorgen over de situatie van het toenemend zwerfaval op, bij en in de omgeving van Station Sassenheim en heeft hier raadsvragen over gesteld.   

Het gebeurt regelmatig dat afvalbakken uitpuilen en niet tijdig worden geleegd, waardoor er zwerfvuil ontstaat op, bij en in de omgeving van Station Sassenheim. 

Wie is verantwoordelijk?

McDonald’s is volgens de gemeente verantwoordelijk voor het op tijd legen van de afvalbakken, maar dat gebeurt tot nu toe onvoldoende. 

Met het stellen van de vragen wil Sybrinne de Vries achterhalen wie verantwoordelijk is voor het tijdig legen van de afvalbakken. Ook vraagt ze of er in de overeenkomst met de McDonalds's afspraken zijn gemaakt over het tijdig legen van de afvalpakken en de consequenties van het niet nakomen van de overeenkomst.

Mochten er geen afspraken zijn gemaakt, dan wil de CDA-fractie graag weten waarom dit niet in de overeekomst is opgenomen.  

Voor de milieu en de gemeenschap van Teylingen is het belangrijk dat het Station Sassenheim en de (brede) omgeving daarvan (inclusief de oprit naar de A44) vrij moeten blijven van zwerfafval?


Reacties