CDA wil coalitie met top 3 partijen

CDA wil coalitie met top 3 partijen

CDA is verrast en verbaasd dat ze uitgesloten worden van de eerste onderhandelingsgesprekken over een nieuw te vormen coalitie.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het CDA vindt dat de partijen hun best moeten doen om een coalitie te vormen die past bij de verkiezingsuitslag. VVD, CDA en Trilokaal zijn uit de bus gekomen als de drie grootste partijen in Teylingen.

Kijkend naar de verkiezingsuitslag lag een uitnodiging door de VVD voor een serieuze verkenning van een coalitie met de top 3 partijen, CDA en Trilokaal, het meest voor de hand.’ - CDA

CDA wacht de oriënterende gesprekken af en benadrukt geen enkele partij uit te sluiten als ze zelf onderhandelingen in zouden gaan.

CDA voor het eerst buiten de coalitie? 

Als de verkennende gesprekken tussen VVD, Trilokaal en D66 tot een coalitie komen, staat CDA daar voor het eerst buiten. Sinds het ontstaan van gemeente Teylingen in 2006 heeft de partij altijd in de coalitie gezeten. 

  • Van 2006 tot 2010 bestond de coalitie uit CDA, VVD en PvdA
  • 2010/2014 en 2014/2018 was het CDA, VVD en D66

Opvallend is dat CDA al die jaren samen met VVD in de coalitie gezeten heeft. Toch kiest VVD er voor om de eerste gesprekken nu in te gaan zonder het CDA. 


Reacties