CDA wil verkoop appartementen uitstellen

CDA wil verkoop appartementen uitstellen

CDA Teylingen zet vraagtekens bij de verkoop van appartementen aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Via kritische vragen aan het college B&W vragen ze zich af of de aankondiging van de verkoop niet misleidend is voor kandidaat-kopers en andere belanghebbenden.

Op een poster aan de Hoofdstraat 224 is te lezen dat in december de verkoop start van 12 appartementen in het nieuwbouwcomplex dat op de plek van Villa Rusthoff komt te staan.

CDA Teylingen trekt aan de bel het college over deze aankondiging omdat de benodigde vergunningen nog niet afgegeven zijn om de appartementen te bouwen. CDA vraagt het college of dit niet valt onder misleiding van kandidaat-kopers, inwoners en omwonenden.

Te kort tijd voor alle vergunningen

Op 7 september heeft projectontwikkelaar H&B bouw de aanvraag gedaan voor een omgevingsvergunning. Omdat de bouw van appartementen met horecagelegenheid niet past binnen het huidige bestemmingsplan, is een uitgebreide procedure nodig.

CDA twijfelt sterk of de afgifte van de benodigde vergunningen al rond is in december, als de verkoop van de appartementen zou starten. De projectontwikkelaar wekt met de verkoop(aankondiging) de indruk dat het huidige plan doorgaat zoals omschreven, terwijl de procedure met de gemeente nog loopt.  

Heeft wethouder Brekelmans wel genoeg vinger in de pap?

In de schriftelijke vragen is het CDA ook kritisch naar wethouder Ruimte Bas Brekelmans. In 2017 liep de communicatie van H&B Bouw over dit project ook al voor op de afspraken en goedkeuring van de gemeente. En opnieuw loopt de communicatie ver voor op de ontwikkelingen.

Stop de verkoop

Om zorgvuldigheids- en fatsoensnormen in acht te nemen, roept CDA het college op om H&B Bouw te sommeren de verkoop uit te stellen tot de benodigde procedures doorlopen zijn.

 


Reacties