CDA zet vraagtekens bij prijzen OverTeylingen Oost

CDA zet vraagtekens bij prijzen OverTeylingen Oost Foto: Timpaan

Gerben Dijkstra en Sybrinne de Vries hebben vanmorgen schriftelijke vragen ingediend over de koopprijzen van de nieuw te bouwen woningen in het plan OverTeylingen Oost. Volgens de CDA-leden zijn deze hoge prijzen in strijd met de Woonvisie 2015-2020.

Toen de verkoopprijzen van de nieuw te bouwen wijk bekend gemaakt werden, bleek dat de prijs van de koopwoningen ruim boven de €300.000 ligt. De prijzen komen deels door de hoge kosten van duurzaamheidsmaatregelen.

Prijscategorie gaat in tegen eigen Woonvisie

CDA wil van het college weten waarom de huizen van OverTeylingen Oost bijna allemaal dure koop zijn. Dit gaat in tegen de door de gemeenteraad vastgestelde Woonvisie 2015-2020 waar voor woningbouwprojecten in Sassenheim de volgende uitgangspunten gehanteerd (moeten) worden:

  • 15% goedkope koop (minder dan 187.000 euro)
  • 30% middel dure koop (187.000 – 350.000)
  • 20% dure koop (boven de 350.000 euro)

De prijzen van OverTeylingen Oost maken het onmogelijk voor mensen met een middeninkomen om hier een huis te kopen, terwijl onder hen de vraag naar woningen erg groot is.

Sybrinne en Gerben roepen via de vragen het college ter verantwoording: waarom zijn deze keuzes gemaakt en hoe kan het dat deze besluiten genomen zijn zonder de gemeenteraad te betrekken, terwijl zij het enige bestuursorgaan zijn die kan beslissen van de Woonvisie af te wijken.

Het college zal de vragen van het CDA binnenkort beantwoorden. Het overzicht met alle schriftelijke vragen van het CDA kan je hier vinden.

 


Reacties