ChristenUnie idee: Herenstraat afsluiten voor terrassen horeca

ChristenUnie idee: Herenstraat afsluiten voor terrassen horeca Foto: Google Maps

ChristenUnie Teylingen wil dat de gemeente de mogelijkheden bekijkt voor (periodieke) afsluiting van de Herenstraat in Voorhout zodat er meer ruimte ontstaat voor de 1,5 meter-terrassen. 

Vanaf 1 juni mogen terrassen van de horeca weer open, mits ze de 1,5 meter-maatregelen in acht nemen. Door de verplichte afstand kunnen de ondernemers veel minder klanten kwijt op hun terras.

Terras ook op de stoep

ChristenUnie kijkt naar de mogelijkheden om de Herenstraat periodiek af te sluiten zodat de horeca hun terrassen tijdens piekmomenten uit kunnen breiden tot aan de weg of zelfs de stoep aan de overkant.

‘Als gemeentebestuur zouden we alles moeten aangrijpen om ondernemers die hard geraakt zijn door de corona-crisis een handje te helpen. Als je straks weliswaar je terras weer open mag hebben, maar je kunt met de anderhalvemeterregel net aan vier tafels kwijt dan schiet dat niet zo op. Als zo’n afsluiting van de weg -zoals we bijvoorbeeld bij de jaarlijkse feestweek zien- daarbij kan helpen moeten we dat zeker overwegen. Het zou betekenen dat er voor iedereen plek is, ook voor fietsers en voetgangers. En het zou een mooi signaal zijn dat de gemeente met je meedenkt.’ – Frans Nederstigt, fractievoorziter ChristenUnie Teylingen

Aan de Herenstraat zitten de volgende horecagelegenheden: Boerhaave, Cheers, Ons Genoegen, Stef’s & Jeff’s en Het Alternatief.

Bespreken met de burgemeester

Het idee van ChristenUnie is al kort aangestips tijdens de raadscommissie, de partij inventariseert nu hoe de bewoners over dit idee denken. Met deze bevindingen bespreekt de partij binnenkort de mogelijkheden met de burgemeester. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties