ChristenUnie vraagt gemeente Teylingen om vluchtelingkinderen op te vangen

ChristenUnie vraagt gemeente Teylingen om vluchtelingkinderen op te vangen Foto: Stichting Movement on the Ground

ChristenUnie Teylingen wil dat de gemeente Teylingen, net als vele andere gemeenten in Nederland, aandringt bij het kabinet om alleenstaande kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland op te vangen. Ook wil de fractie dat de gemeente Teylingen zich bereid toont om een aantal van deze alleenstaande kinderen een gastvrije opvang te bieden.

ChristenUnie diende half juni een motie in waarin zij het college oproept om bovenstaand signaal af te geven aan het kabinet. Uiteraard hopen zij dat vele andere Teylingse partijen bereid zijn deze motie te steunen.

Op de Griekse eilanden zitten duizenden vluchtelingen, waaronder veel kwetsbare kinderen, opeengepakt zonder warm water, hygiëne en medische zorg. Daarbovenop komt het coronavirus. De gevolgen van een uitbraak van dit virus in vluchtelingenkampen zijn niet te overzien, vanwege het ontbreken van medische zorg en mogelijkheden om afstand te houden. Mensenrechtenorganisaties waarschuwen al enige tijd voor de erbarmelijke omstandigheden en het gevaar voor alleenstaande kinderen.

Vele hulporganisaties, waaronder Unicef, roepen de Nederlandse regering op om deze kinderen zo snel mogelijk op te nemen. Griekenland heeft aan andere Europese landen een dringend verzoek gedaan om een aantal van deze kwetsbare alleenstaande kinderen over te nemen. Nederland heeft tot op heden geen gehoor gegeven aan dit verzoek. Dit in tegenstelling tot landen als Duitsland, Luxemburg en Zwitserland, die inmiddels concrete afspraken hebben gemaakt. Vele andere landen, waaronder Frankrijk, Portugal, Belgie, Ierland, hebben positief gereageerd op dit verzoek.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties