CJG-bijeenkomsten voor Kind en Media

CJG-bijeenkomsten voor Kind en Media Foto: Centrum Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin heeft verschillende bijeenkomsten voor ouders met kinderen in diverse leeftijdscategorieën als het gaat om mediaopvoeding. Op de website van CJG vind je bij de verschillende leeftijdscategorieën veel informatie hierover. Het betreft onder andere informatie over veilig internetten, adviezen voor mediagebruik, geschikte media voor kinderen en kinderen en sociale media.

Opgroeien met beeldscherm

Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen. Thuis, op school, in de trein, of gewoon op straat gebruiken ze allerlei media. Moderne media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone ogenschijnlijk moeiteloos gebruiken. Veel ouders hebben daar vragen over, zoals 'Met wie heeft mijn kind contact via de sociale media en wat gebeurt daar?'.

Heb je vragen?

Heb jij ook dit soort vragen, bijvoorbeeld hoe lang je kind per dag media mag gebruiken, hoe je kind veilig online kan gaan, en wat geschikte en ongeschikte websites, filmpjes, programma's en games zijn. Het is belangrijk dat je je kind actief begeleidt bij mediagebruik, zodat de positieve effecten van media worden vergroot en mogelijke risico's afnemen.

Regels en afspraken

Net als in de ‘echte wereld’ gelden er ook regels en afspraken in de virtuele wereld. Praat met je kind over zijn of haar media-ervaringen. Ook als je regels en grenzen geeft, is het belangrijk om te blijven praten over deze ervaringen naarmate je kind ouder wordt.

Meer info: klik hier


Reacties