Code geel: hitteplan actief

Code geel: hitteplan actief

Voor een deel van Nederland, waaronder Teylingen, wordt de komende dagen 30 graden voorspeld. Het KNMI geeft code geel af en het Nationaal Hitteplan van het RIVM is actief.

Code geel geldt voor Zuid-Holland van woensdag 10:00 tot vrijdag 23:00 uur. Komende dagen kan deze periode aangepast worden naar gelang de weersvoorspellingen veranderen.

Volgens de weerberichten wordt het in Teylingen woensdag, donderdag en vrijdag 28 en 29 graden. Het KNMI waarschuwt voor de aanhoudende hitte, met name voor oudere en chronisch zieke mensen is dit weer een uitdaging.

Hitteplan maatregelen

  • Drink voldoende, het liefst water. Matig het gebruik van alcohol.
  • Houd jezelf koel door uit de zon te blijven, draag dunne kleding en beperk lichamelijke inspanningen.
  • Houd je woning koel gordijnen of luiken dicht te houden aan de zonkant en zet binnen een ventilator of airco aan. Ventileren doe je het beste door ramen 's avonds en 's ochtends open te zetten, als het nog wat koeler is. Veel mensen werken nog thuis, probeer ook de plek van je thuiskantoor goed te ventileren.
  • Zorg voor elkaar en vraag bijvoorbeeld aan mensen uit de risicogroepen of je een boodschap voor ze mee kan nemen zodat ze zelf niet de warmte in hoeven.

 


Reacties