Coronavirus: Noodverordening vanaf zaterdagavond 14 maart

Coronavirus: Noodverordening vanaf zaterdagavond 14 maart Foto: InTeylingen

Voor de veiligheidsregio Hollands Midden is vanaf vanavond 20.00 uur een noodverordening van kracht. 

Dit heeft Veiligheidsregio Hollands Midden bekendgemaakt. Op 13 maart tekende de voorzitter van het Algemeen Bestuur de noodverordening COVID-19. De noodverordening geldt voor de hele veiligheidsregio Hollands Midden, waar Teylingen ook onder valt. De inwerkingtreding van de noodverordening is op zaterdag 14 maart 2020 om 20:00 uur en geldt tot en met maandag 6 april 2020.

Maar wat houdt deze noodverordening in?

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen worden aangescherpt. Als er tijdens de noodverordening evenementen en bijeenkomsten worden gehouden met meer dan 100 mensen, ben je strafbaar. Dit geldt zowel voor evenementen en bijeenkomsten in besloten sfeer als voor samenkomsten in gebouwen, de open lucht en (openbare) ruimtes. Scholen vormen hierop een uitzondering.

Houd hier rekening mee als je dit weekend en of de komende tijd op stap gaat. 

Houd je je hier niet aan?

Dan ben je strafbaar op grond van artikel 443 van het Wetboek van Strafrecht. Dit houdt in dat je wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie. Dit komt neer op een boete van € 4350.

Let op: dit betekent dus niet dat er gehamsterd hoeft te worden in de supermarkten. 

Hele noodverordening lezen? Klik hier.

 


Reacties