Coronavirus: openbaar vervoer neemt maatregelen

Coronavirus: openbaar vervoer neemt maatregelen Foto: InTeylingen

Als gevolg van de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus, nemen de OV-bedrijven Arriva en NS maatregelen. 

Reis je met de bus?

  • Dan verzoekt Arriva je om achter in de bus in te stappen. De deur aan de voorzijde blijft gesloten.
  • Met posters op de deur verwijzen ze je naar de achterkant.
  • Je kunt geen kaartje meer kopen in de bus op dit moment. De mogelijkheden om een vervoerbewijs te kopen zijn: Reizen op saldo met je OV-chipkaart, Een e-ticket (geprint of op je telefoon) kopen via arriva.nl/eticket of via de Arriva app, Een kaartje kopen bij één van onze OV Servicepunten
  • Bij laatstgenoemde punt wordt gevraagd om met pin te betalen 

Plan je reis niet te vroeg van te voren

Arriva geeft aan dat tot een uur voor vertrek nog aanpassingen aan de dienstregeling kunnen plaatsvinden. Klik hier voor de bijzonderheden in de regio Zuid-Holland. Check hier de Arivva-planner.

 Reis je met de trein 

De NS zet maandag 16 maart minder treinen in, ze bekijkt van dag tot dag de ontwikkelingen rondom het coronavirus en wat de effecten hiervan zijn op de  dienstregeling en medewerkers. Check hier de NS-planner.

Reis je met de auto?

Denk er dan aan dat de nieuwe maatregel terug naar 100km/h op snelweg A44 vanaf maandag 16 maart is ingegaan.

"Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten met onze chauffeurs. Door deze maatregel in te voeren probeert Arriva een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers." laat Arriva weten. 


Reacties