Cosy Corso omarmt thema Changing World.

Cosy Corso omarmt thema Changing World. Foto: Partyheart

Het was Corso 2018 dat Teylinger ondernemers Albert Versluis (Versluis Groep) en Rob Batenburg (Van Velzen Accountants en Adviseurs) tegen elkaar zeiden: wat is dit mooi, dit moet zeker behouden blijven voor de streek, er zouden veel meer bedrijven uit de bollenstreek mee moeten rijden met het Corso! En zij voegden de daad bij het woord. Ze besloten met beide bedrijven deel te nemen aan het Corso 2019.

Hoe mooi is het dat het thema voor deze Corso ‘Changing World’ is. Dat is een aansprekend thema waar de ondernemers meteen een beeld bij hadden.

Nog geen paraalwagen

Al snel werd besloten om met een luxewagen mee te rijden. Een praalwagen was nog even een (organisatorische) brug te ver. Voor de auto werd nog een derde Teylinger ondernemer gevonden: Henk Griffioen van That’s Lease. De meesterbinder die de wagen moest gaan ontwerpen en steken was al snel bepaald. Vriendin en Teylingse bloemist Carol Verdegaal werd benaderd en was vereerd. Inwoners van Sassenheim kennen haar vast en zeker van de bloemenwinkel aan de Kerklaan. Thans is zij bloemist bij het Koninklijk Huis.

Verzuiling?

Plannen werden gesmeed en het thema Changing World werd vormgegeven. Het team werd geïnspireerd door de ‘oude” verzuilde wereld: jaren 50, de wereld was klein, je zat in je eigen zuil, katholiek, socialist, liberaal, gereformeerd, je had je kerk, school, sportclub en familie en veel verder kwam je niet. Canada was erg ver weg en contact met emigranten was moeilijk. Maar nu: internet, Skype, snel nieuws, we weten alles binnen afzienbare tijd. Er is meer verbinding, maar zijn we echt verbonden?

100% bolbloemen

Dit idee is gevisualiseerd op de auto in banen van mono gekleurde bloemenveldjes die gaandeweg bijeenkomen en verbonden raken. Daarna exploderen ze in een visuele combinatie van bloemen en technologie. Via beeld en geluid wordt meer contact gelegd met het publiek. Om te benadrukken dat het om het Bloemencorso van de Bollenstreek gaat, wordt er in Het arrangement uitsluitend gewerkt met 100% bolbloemen!

Partyheart

Maar, naast deze visuele change we wilden een echte ‘change’ teweegbrengen! En daar kwam Partyheart om de hoek kijken. Partyheart is een groep jongeren die feesten organiseert voor jong en oud en daarmee altijd een goed doel steunt. Partyheart wil jong, oud, arm en rijk bij elkaar brengen om iedereen te verbinden. En hoe doe je dat beter dan door middel van een feest! De oudere generatie leert dat het heus wel goed komt met die jongeren die de hele dag op hun beeldscherm zitten te kijken en de jongeren leren dat die toffe discomuziek echt wel vet is! En het dan allemaal gezellig (cosy) hebben terwijl je een goed doel steunt.

Tante Lenie

Voor de Corso is gekozen voor het doel Stichting Tante Lenie. Deze Stichting is er voor gezinnen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is. Zij zijn de lievelingstante die er altijd voor hen is. Iedereen mag er zijn. Met die aandacht laten ze ieder broertje, ieder zusje, en ook pappa en mamma weer stralen. Partyheart kiest altijd een doel waarbij jongeren verder geholpen worden, om zo een weg te banen voor generaties die na hun komen. Hoe mooi is deze gedachten van de begin twintigers!

Verbinding door samen iets te doen

Dat is waar voor de Cosy Corso groep het thema ‘Changing World’ voor staat: door de nieuwe technologie is de wereld kleiner, lijkt de verbinding groter. Maar die verbinding is een schijnverbinding. Echte verbinding bereik je alleen door die ook daadwerkelijk op te zoeken en SAMEN iets te doen. Cosy Corso betrekt de volgende generatie bij de Bloemencorso. Om zo het besef dat dit nooit mag stoppen voor de streek (de reden om deel te nemen) kracht bij te zetten. De jeugd heeft de toekomst!


Reacties