Crowdfunding voor Kinderstad

Crowdfunding voor Kinderstad

De Sassemse Huttenbouw stamt al uit de jaren '60... Maar dit jaar moet er een crowdfunding aan te pas komen om de eindjes aan elkaar te knopen. Want de afvoer van het hout gaat een (te) flinke duit kosten. 

Hoe kan het dat de kosten zo hoog zijn? 

De organisatie legt online uit dat alle kosten dit jaar oplopen. De houtprijs is dubbel zo hoog als vorig jaar en het afvoeren van het hout aan het einde van het feest is inmiddels zelfs 10 keer zo duur als vijf jaar geleden. 

Bas Leeflang, organisatie Kinderstad: “Kosten per kind om mee te doen met Kinderstad zijn €17,50. Op dit moment zijn de houtafvoerkosten per kind al het dubbele van het inschrijfgeld. In totaal verwachten we zo’n €3.500,- tekort te komen op de begroting en hopen dan ook met de crowdfunding het gat wat te dichten. ”

Helpen?

Oké, dus Kinderstad kan wel een beetje hulp gebruiken. En dat hoeft écht geen pijn te doen in de portemonnee.

Crowdfunding vanaf €5,-

Kinderstad is een crowdfunding gestart om in ieder geval de afvoerkosten te dekken. Je kan via de pagina een zak aanmaakhout aanschaffen voor €5,- of elke andere donatie doen die je kunt missen.

Sharing is caring

Maar ook de actiepagina delen met je familie en vrienden helpt. Hoe meer mensen ervan weten, hoe groter het bereik en hoe meer mensen mee kunnen helpen.
Je kunt de pagina delen via Facebook, Twitter of WhatsApp. Of gebruik ouderwetse rooksignalen.

Gratis brandhout afhalen

Over rooksignalen gesproken… De kosten van het afvoeren van hout worden ook gereduceerd als Kinderstad minder hout heeft om af te voeren.

Zaterdag tussen 12:00 en 15:00 kan je bij het Kinderstad terrein (de ijsbaan in Sassenheim) gratis resthout afhalen. Dit kan je in de openhaard of je vuurkorf gooien om op te branden, want het hout is niet geverfd.

 


Reacties