Cursus Politiek Actief digitaal van start!

Cursus Politiek Actief digitaal van start!

Op donderdag 25 maart is de cursus Politiek Actief van start gegaan met 15 deelnemers. Vanwege de Corona maatregelen ontmoeten de cursisten elkaar online. Burgemeester Carla Breuer heette de deelnemers welkom en was verheugd dat de cursus wederom veel animo kent. Ze trof een veelzijdige groep aan, van student tot gepensioneerde, allen met een gedeelde interesse in de lokale politiek. “Die interesse is eigenlijk jullie belangrijkste instrument, dat is vaak het begin om politiek actief te worden”.

Voor cursusleider Heske Pohlmann van ProDemos is het de vijfde keer dat ze deze cursus geeft in Teylingen. “Het valt me iedere keer weer op dat alle Teylingers, van jong tot oud, enorm betrokken zijn en zich graag willen inzetten voor hun gemeente.” Een aantal cursisten moet even wennen aan de digitale wijze, maar zijn ook blij om op creatieve wijze meer te leren over de lokale democratie.

 

Hoe zat het ook alweer?

Tijdens de eerste bijeenkomst kregen de cursisten uitleg over de organisatie van onze democratie. Alle bestuurslagen - Europa, Rijk, Provincie, Waterschap en Gemeenten – komen aan bod. Middels een quiz is aan de deelnemers gevraagd: mag de koning ook stemmen? Telt Nederland meer dan 350 gemeenten? En door wie worden de leden van de Eerste Kamer ook alweer gekozen?

 

Tweede reeks ook vol

De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten. De komende weken staan onderwerpen als ‘hoe werkt de gemeente?’, ‘taken en rollen van de gemeenteraad’ en ‘leren debatteren en presenteren’ op het programma. Na afloop van de cursus start op donderdag 29 april een tweede reeks. De inschrijvingen hiervoor zitten ook vol. Geïnteresseerden zijn altijd welkom en worden genoteerd voor een nieuwe reeks, wellicht in het najaar.

 

Bij vragen of interesse in deelname kunt u contact opnemen met Marjoleine van Egeraat via telefoon of mail: 0252 – 43 32 18 of m.vanegeraat@raadteylingen.nl. Zie voor meer informatie: www.teylingen.nl/politiekactief


Reacties