Dag van de Democratie; weet jij hoe de lokale politiek werkt?

Dag van de Democratie; weet jij hoe de lokale politiek werkt?

Op de Dag van de Democratie op 9 september, staat de gemeenteraad op het dorp van Sassenheim om je kennis te laten maken met de lokale politiek. Weet jij bijvoorbeeld hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op de gemeenteraad?  

In 2018 zijn er weer gemeenteraadverkiezingen; wij kiezen dan een nieuwe raad die beslissingen neemt over en voor Teylingen.
Het is wel handig als jij dan ongeveer weet waarom je stemt en wat voor invloed jouw stem heeft op de beslissingen van de gemeenteraad.

Weet jij eigenlijk wie er in de gemeenteraad zitten? 
Of heb je misschien ook wat vooroordelen...  

  • Ambtenaren zijn altijd lekker vroeg vrij 
  • Een gemeenteraad slaat nergens op, ze hebben toch nergens invloed op 
  • Er wordt toch niet geluisterd naar wat de inwoners willen
  • Politiek is vooral vriendjespolitiek

De gemeenteraad wil jouw mening

Op de Dag van de Democratie op 9 september gaan veel gemeentes de straat op om meer uitleg en openheid te geven over de lokale politiek.
Ook de Teylingse gemeenteraad staat van 11:00 tot 15:00 uur op het plein tegenover de Hema in Sassenheim om met jou te spreken.

Ze horen graag wat jij van jouw buurt en van de gemeente vindt. In ruil voor jouw idee kan je een kopje koffie of een zakje popcorn ophalen.
Leg je eigen vragen voor aan de raad of speel een krachtenveldspel en leer hoe de lijnen lopen in de lokale politiek.

 

Het is vooral laagdrempelig, dus kom zeker even een kopje koffie halen en kletsen met onze gemeenteraad. Je zult zelf zien, het zijn net mensen... 


Reacties