De Columbiaan pleit voor zwemdiploma C

 De Columbiaan pleit voor zwemdiploma C Foto: De Columbiaan

Volgens zwemvereniging De Columbiaan stoppen steeds meer kinderen met zwemles als ze hun B-diploma gehaald hebben. Een onverstandige keuze volgens de vereniging.

De voornaamste redenen voor de kids om niet door te zwemmen voor hun C-diploma, is omdat ouders het nut er niet van inzien. 

Tegenwoordig andere vaardigheden nodig in het water

Maar juist met de opkomst van stoere waterglijbanen en –paradijzen en de opkomst van verschillende watersporten, zouden kinderen baat hebben bij het C-diploma. Juist deze vaardigheden komen vooral aan bod bij de lessen voor het diploma C.

A staat voor Aanleren, B staat voor Beter en C staat voor Compleet. Dat is ook de reden waarom alle kinderen aangeraden wordt om ook voor zwemdiploma C te gaan.’ – De Columbiaan

Wat leer je bij de lessen voor het C-diploma?

De lessen zijn meer gericht op survival zwemmen; jezelf kunnen redden in het water. De afstanden van de zwemslagen worden vergroot en er is aandacht voor de techniek zodat het zo min mogelijk energie kost om te zwemmen. Watertrappen, wak-zwemmen en zwemmen in winterkleding. Maar ook de hurkhouding wordt geoefend, voor als ze zelf een keer iemand uit het water moeten redden.

Het C-diploma is niet verplicht, maar De Columbiaan raadt het absoluut aan.

De naam van het ABC-traject zegt het eigenlijk al: Zwem-ABC. Het tussentijds stoppen wil dus zeggen dat een kind vaardigheden mist om zichzelf in veiligheid te brengen.’ – De Columbiaan

Geef uw mening

Zwemmen jouw kinderen door voor hun C-diploma?


Reacties