De eerste paal voor nieuw onderkomen STV is geslagen!

InTeylingen schreef hier afgelopen maandag al over, maar nu met wat meer achtergrondinformatie en een fotocollage. De moeite waard om nog eens te lezen en te bekijken!

Op maandag 20 november heeft wethouder Bas Brekelmans het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe tenniscomplex van STV (Sassenheimse Tennis Vereniging). Op de bouwlocatie op Sportpark De Roodemolen sloeg hij symbolisch ‘de eerste paal’ in het bijzijn van een enthousiaste groep belangstellenden. Het was bepaald geen zonnige dag zoals de foto laat zien. 

Sinds de oprichting van STV in 1950 was de thuisbasis van STV op de Parklaan nummer 58. Door de geplande bouw van woningen op deze locatie verhuist STV volgend jaar naar sportpark ‘De Roodemolen’, de thuisbasis van Ter Leede en Teylingen. 

Het nieuwe tenniscomplex van STV voldoet straks aan de eisen van een modern sportcomplex. Het gaat daarbij om het comfort voor de tennisspelers en de toeschouwers, maar ook het milieu is belangrijk. Er wordt gebouwd conform het ‘nul-op-de-meter’ principe, waarbij het complex zo klimaat neutraal mogelijk wordt met een energierekening van (bijna) € 0. De tennisbanen voldoen aan de nieuwste standaarden. STV kiest voor Claytech banen, die seizoen verlengend spelen op een gravel ondergrond mogelijk maakt . Naar verwachting zijn het clubhuis en de tennisbanen medio tweede kwartaal van 2018 gereed zijn. Kijk voor meer informatie over STV op de website, klik hier.


Reacties