De Feesttoeters winnen OBN Dweildag Hasselt

De Feesttoeters winnen OBN Dweildag Hasselt Foto: De Feesttoeters

Zaterdag 22 juni deed dweilorkest De Feesttoeters mee aan de OBN Dweildag in Hasselt. Na alle optredens werd de Sassemse band uitgeroepen als beste van de dag.

Er deden 10 orkesten uit heel Nederland mee aan de OBN Dweildag 2019.

Concurrentie vanuit Noordwijkerhout

De Feesttoeters waren samen met collega-dweilorkest de Koetillers uit Noordwijkerhout afgereisd naar Hasselt om deel te nemen aan de festiviteiten. De Koetillers wonnen de wedstrijd in 2016 én 2017 de wedstrijd. 

De eerste prijs mee naar huis

Vanaf 13:00 uur gaven de orkesten optreden op verschillende plekken in het centrum waarna om 16:30 alle bands nog een set speelden in de finale.
Rond 18:00 uur maakte de jury bekend dat De Feesttoeters uit Sassenheim dit jaar met de winst naar huis gingen. Behalve de titel, won dweilorkest een prijs van €750,-. 

Vijf prijzen in een half jaar

Op hun Facebookpagina laten de heren weten dat de OBN Dweildag voorlopig even het laatste festival voor de zomer was. Voorlopig hebben ze in 2019 al vier wedstrijden gewonnen: het Hengels Dweilfestival, de Dweilorkestendag in Groenlo,  de Bemmelse Dweildag (eerste muzikaal en tweede in de wedstrijdklasse) en nu dus de OBN Dweildag.


Reacties