De genomineerden voor de Sportprijzen Teylingen

De genomineerden voor de Sportprijzen Teylingen Foto: Christiaan Zuiderduin

6 maart worden de jaarlijkse Sportprijzen van Teylingen uitgereikt. Een manier voor de gemeente om hun waardering uit te spreken over de geweldige sportieve prestaties die verschillende clubs en sporters uit de dorpen leveren.

Alle aanmeldingen zijn bekeken en geëvalueerd, en daar zijn de volgende nominaties uitgekomen:

Genomineerden in de categorie Talentprijs

De Talentprijs is voor sporters of ploegen tot en met 18 jaar.

  1. Patricia Koot (13), schaatsster bij de Warmondse IJsclub, won in 2017 het officieuze NK voor Pupillen, werd derde bij het officieuze Europees kampioenschap en pakte brons bij het Nederlands kampioenschap jeugdmarathon. Daarnaast scherpt de inwoonster van Sassenheim regelmatig baan- en clubrecords aan.
  2. June van Westing (14) werd vorig seizoen landskampioen met HDM MC1 op het veld. De aanvoerster werd in de zaal districtkampioen zaalhockey en won ook zilver bij het NK zaalhockey. De Voorhoutse June speelt in het opleidingsteam van Nederland B, maar debuteerde vorig jaar ook in de hoofdmacht van Nederland B.
  3. Yodi Monteny (17) is naast scheidsrechter bij voetbalvereniging Foreholte, ook internationaal succesvol. Hij floot deze zomer de halve finale van de IBERCUP in Portugal en zat in het arbitrageteam voor de finale. Daarnaast fluit Yodi standaard de wedstrijden van oudere spelers en soms ook senioren.
  4. Mark van Loon (18) debuteerde in het seizoen 2016/2017 in de hoofdmacht van The Bassets en was daarmee de jongste speler in de Ereklasse, de hoogste nationale rugbyklasse. Inmiddels is de Sassenheimer een van de dragende spelers en speelde zich in de kijker. Hij werd opgenomen in de voorselectie voor het nationale opleidingsteam Herens15. 

Genomineerden in de categorie Teylingen Sportprijs

  1. Warmunda dames 1 is in korte tijd gepromoveerd van de vijfde naar de derde klasse. Een prestatie van formaat voor een team dat nog maar kort bij elkaar is. En ook in de huidige klasse doen de Warmondse voetbalsters mee om de prijzen en staan momenteel op de eerste plaats.
  2. Pieter Heerema zeilde in ruim 116 dagen de wereld rond in de non-stop solo race Vendée Glove. De in Warmond woonachtige Heerema voltooide hiermee als eerste Nederlander de prestigieuze wedstrijd.
  3. De selectie HV Foreholte dames kende een uitstekend seizoen. Dames 1 werd na een spannende competitie kampioen en de Voorhoutse handbalsters promoveerde daardoor voor het eerst in ruim twintig jaar terug naar de Eredivisie. Ook dames 2 werd in hun klasse kampioen.
  4. Ter Leede dames 1 sleepte op de laatste dag van de competitie het kampioenschap in de Topklasse binnen. De Sassenheimse voetbalsters bleven concurrent Buitenveldert net voor. Het was voor het eerst 2012-2013 dat Ter Leede zich weer kampioen mag noemen.

 


Reacties