De gevaarlijkste kruispunten in Teylingen

De gevaarlijkste kruispunten in Teylingen Foto: BLR Berging

Door ongelukken in het verkeer van de afgelopen drie jaar te analyseren, heeft RTL Nieuws in kaart gebracht wat de gevaarlijkste punten zijn in Sassenheim, Voorhout en Warmond.

Voorhout heeft gevaarlijkste punt in de gemeente

In drie jaar tijd waren er in Voorhout 119 ongelukken. 44 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis, de andere 75 keer was alleen sprake van materiële schade. Bij de ongelukken zijn relatief veel fietsers en bromfietsers betrokken; beide meer dan twee keer meer dan het landelijk gemiddelde.

Gevaarlijkste punten in Voorhout

Met 3 ongelukken is het kruispunt Teylingerlaan - Oude Herenweg het gevaarlijkste kruispunt in Voorhout. Volgens RLT Nieuws is dit het gevaarlijkste kruispunt van Teylingen. 
Gevolgd door de rotonde Jacoba van Beierenweg, het kruispunt Raadhuisplein, de Nijverheidsweg en de Herenstraat - Leidsevaart, waar overal 2 ongelukken gebeurden.

Meeste ongelukken in Sassenheim

In Sassenheim gebeurde de laatste drie jaar 257 ongelukken, waar bij 3 van de ongevallen iemand overleden is. 47 keer moesten slachtoffers naar het ziekenhuis. In 2016 waren 49 ongelukken, in de twee opvolgende jaren beide meer dan 85.

Gevaarlijkste punten in Sassenheim

Met beide 3 ongelukken zijn het kruispunt Hoofdstraat - Wilhelminalaan en het kruispunt Hoofdstraat – Wasbeekerlaan de gevaarlijkste kruisingen in Sassenheim. Gevolgd door Hoofdstraat ter hoogte van de Zandslootkade, kruispunt Parklaan – J.P. Gouverneurlaan en het kruispunt Teijlingerlaan - Westerstraat

Stijgend aantal ongelukken in Warmond

De afgelopen drie jaar zit een stijgende lijn in het aantal ongelukken in Warmond. Met 11 in 2016, naar 21 in 2018. In totaal telde RTL Nieuws 46 ongelukken, waarbij 22 keer slachtoffers naar het ziekenhuis moesten.

Meeste ongevallen op de hoofdwegen

In 35% van de gevallen waren fietsers betrokken bij het ongeluk, dat is meer dan twee keer zo hoog dan het landelijk gemiddelde – en ook het hoogste percentage in Teylingen.
Warmond kent niet één kruising waar duidelijk meer ongelukken gebeuren. Wel is op de kaart te zien dat de meeste ongevallen op de hoofdwegen zijn: Herenweg en Sweilandstraat.  

Informatie volgens data en onderzoek van RTL Nieuws.


Reacties