De JoJo staat in Duurzame 100 van Trouw

De JoJo staat in Duurzame 100 van Trouw Foto: De JoJo

Al 11 jaar roept Trouw de Duurzame 100 uit; de 100 meest duurzame (burger)initiatieven in Nederland. Dit jaar staat het Sassemse project De Jojo in de top 50.

De Duurzame 100 gaat over initiatieven ‘van onderop’; geen invloedrijke managers van grote bedrijven, maar projecten die (vrijwillig) gestart worden door betrokken burgers.

De JoJo op plek 26

Trouw maakte afgelopen dagen in delen de top 100 bekend. Vanmorgen bleek dat De JoJo op een mooie 26stse plek staat in de Duurzame 100.

De Jojo is een ontmoetingsplaats in de oude Hoogvliet met onder andere een weggeefwinkel, een koffiecorner, een voedsel deelkast en een werkplaats waar zo’n dertig vrijwilligers oude spullen repareren en opknappen zodat ze nog een ronde meekunnen.

Ze ontvangen geen subsidies maar bedruipen zichzelf door onder andere de verkoop van oud textiel, ijzer, elektronica en frituurvet.   

De Jojo is een werkplaats, maar de gezelligheid staat voorop. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of de maatschappij weten elkaar hier te vinden. Samen zetten ze zich in voor hergebruik.’ – Trouw over De JoJo 

De JoJo won lokaal ook al verschillende prijzen en was in 2018 genomineerd voor Appeltjes van Oranje.

 

 


Reacties