De kandidatenlijst van GroenLinks

Als laatste partij maakte GroenLinks deze week bekend dat ze meedoen aan de gemeenteraadverkiezingen van 2018. Dit zijn de kandidaten waar je op kunt stemmen:


- Lees verder onder deze advertentie -

 1. Lena Budko
 2. Helmar van der Ploeg
 3. Don Verhoeff
 4. Anja Schrage
 5. Lisa Weijts-Gonzalez 
 6. Jeroen Tomassen
 7. Femke Beugelsdijk-Warmerdam
 8. Wouter Bakker
 9. Jessie Klein
 10. Mattie Rooswinkel 
 11. Fred Groot

Van de 11 kandidaten komen er 3 uit Warmond en 8 uit Voorhout, maar Don verhuist binnenkort naar Sassenheim.

Onze lijst bestaat uit jonge, enthousiaste leden met uiteenlopende werkervaring in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de (jeugd)zorg, die ondersteund worden door ervaren leden die hun sporen in de politiek en het maken van beleid hebben verdiend. Bij ons is niemand de baas, iedereen draagt bij.’ – Lena Budko, lijsttrekker GroenLinks Teylingen

Lijsttrekker Lena

Lena (30jr) is een nieuw gezicht in de lokale politiek, maar staat wel meteen op de plek van lijsttrekker bij GroenLinks Teylingen. Een positie waar de partij haar graag ziet, al hoefde ze zelf niet zo nodig in de schijnwerpers te staan.

Na Brexit en de aanstelling van Trump had ik het gevoel; ‘Wat kan je nog als burger?’ Maar eerlijk gezegd had ik ook nog nooit echt geprobeerd om iets te beïnvloeden, dus ik dacht; dan begin ik daar maar mee.’ – Lena Budko

Lena wil haar scheikundige achtergrond inzetten om in Teylingen op een innovatieve manier te werken aan een klimaat neutrale gemeente. Omdat ze de technieken volgt én begrijpt, kan ze sneller de vertaalslag maken naar mogelijkheden voor de regio. En die zijn volgens haar vaak gemakkelijker dan de meeste mensen denken.


Op de foto zie je (vlnr): Helmar, Don, Lena, Anja en Lisa

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties