De Nacht van Sassem groot succes

De Nacht van Sassem groot succes Foto: TOV Sassenheim

Duizenden mensen kwamen langs bij de vernieuwde Nacht van Sassem. Vrijdag 18 augustus was een groot succes voor iedereen! Nu alle drukte rondom het event klaar is, belde de redactie met de organisatie van de Nacht. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Als organisatie hoop je natuurlijk dat hét event dat het dorp op de kaart zet, een groot succes wordt. Maar als de weerberichten dagen van tevoren regen en onweer voorspellen, dan houd je toch je hart vast. 
Maar het slechte weer heeft zich alleen 's avonds even laten zien en de Nacht van Sassem was direct vanaf de opening om 14:00 uur gezellig druk. 

Ook veel niet-Sassemers

Exacte bezoekersaantallen laten nog even op zich wachten, maar de organisatie van de Nacht geeft aan dat het deze keer drukker was dan afgelopen jaren. De TOV en de winkeliers zagen veel bekende gezichten van bewoners uit Teylingen, maar dit jaar waren er ook veel mensen van buiten de regio. Het was in heel Nederland nog vakantie en dat was te merken! Ook mensen die op vakantie waren in de regio kwamen even langs op de Nacht. 

Nieuwe koers werd gewaardeerd

Dit jaar heeft de organisatie de Nacht van Sassem een beetje anders ingestoken dan voorgaande jaren; er was namelijk veel meer te doen en te zien de hele dag door. En daar was het publiek zeer over te spreken. 

  • De zomermarkt was goed gevuld; dit jaar stonden veel lokale winkels en ondernemers op de markt met leuke aanbiedingen, afgewisseld met de standaard kramen die bij braderieën 'horen' natuurlijk.  
  • Van polonaise bij het zeemanskoor tot loungemuziek met live saxofoon begeleiding. Gedurende de dag lieten veel verschillende muzikale groepen hun talent horen op het dorp. 
  • Het springkussenplein is tot het einde lekker druk geweest met kids die even hun energie kwijt konden. Zodra het open ging voor 'grote kinderen', schoten de middelbare scholieren de stormbaan op. 
  • De kermis naast het park was een groot succes voor de kleintjes. De organisatie heeft al verklapt dat ze gaan proberen dit volgend jaar verder uit te breiden. 
  • Optredens en workshops op het podium in Park Rusthoff wisselden elkaar af en konden rekenen op een toestroom van veel publiek en deelnemers. 

Maar ook bij onze eigen stand van InTeylingen en Clair Optiek was het de hele dag door gezellig! De photobooth heeft meer dan 100 foto strips geprint en het leek wel alsof het halve dorp geglitterd was door het Glittervrouwtje. Er moest zelfs een extra glittervrouwtje ingezet worden om de grote vraag naar glitters bij te kunnen houden! 

Foto: Edwin van der Wijngaard2

Foto van Edwin van der Wijngaard

Ben je op de foto gegaan in het Volkswagen busje? De foto's kan je hier vinden.
Heeft Glittervrouwtje je op de foto gezet? Ook die foto's staan op onze Facebookpagina

Foto van Glittervrouwtje

Waren er dan helemaal geen tegenvallers? 

Het was inderdaad vooral heel erg geslaagd! Maar natuurlijk zijn er altijd leermomenten voor de organisatie. Zo was het foodplein dit jaar een leuke toevoeging. Maar als enkele stand op het laatste moment moeten afmelden wegens onvoorziene omstandigheden, dan is het aanbod iets kleiner dan de TOV gehoopt had. 
En als iemand weet hoe je het weer kunt beïnvloeden? Graag even contact opnemen! Ondanks dat we zeker niet mogen klagen met het zonnetje overdag, zorgde de mega bui rond 21:00 uur ervoor dat veel bezoekers en standhouders het voor gezien hielden. En helaas moesten de Zodiaks vroegtijdig inpakken omdat de regen de apparatuur aantastte. 

Enkele kinderen met drank betrapt

De burgemeester had al aangekondigd dat er streng gecontroleerd zou worden op alcoholconsumptie onder de 18 jaar, en er was inderdaad extra handhaving op de been. Op het horecaplein leek de zichtbare handhaving zijn vruchten af te werpen, maar op andere plekken in het dorp zijn toch enkele kinderen aangesproken omdat ze alcohol dronken. De feestelijkheden 's avonds hadden veel tieners aangetrokken, dus het is niet verwonderlijk dat er in het centrum toch enkele berispingen nodig waren. Maar het bleef bij minimale aantallen en drukte zeker geen stempel op de avond. 

 

De Nacht van Sassem in 2018

De organisatie kijkt terug op een succesvol event en vooral een hele gezellige, geslaagde dag en heeft ons al ingefluisterd dat er volgend jaar sowieso weer een Nacht van Sassem komt. Voortbordurend op het grote succes van afgelopen weekeind. 

 

 


Reacties