De ongeslagen Dames 2 Foreholte promoveren

De ongeslagen Dames 2 Foreholte promoveren Foto: Foreholte

Na een ongeslagen seizoen pakt Foreholte Dames 2 de kampioenstitel en promoveren ze naar de landelijke tweede divisie.  

Wonnen de Dames 1 van Foreholte begin deze maand nog de Teylinger Sportprijs, ook de Dames 2 zijn heel goed bezig. Onverslagen promoveren ze naar de tweede divisie – de klasse waar Dames 1 vijf jaar geleden ook speelde. Zij spelen inmiddels eredivisie.

Zaterdag speelden Dames 2 de een na laatste wedstrijd in de Tulp in Voorhout tegen SC Twist uit Vlaardingen. De tegenstanders staan op de achtste plek, toch wisten de dames uit Voorhout met moeite te winnen.

Iedereen had moeite met scoren

Wedstrijdverslag van HV Foreholte

Foreholte kende een slechte start in een gezellige en goed gevulde sporthal. Tegenstander SC Twist wist met fel, snel, beweeglijk en gevarieerd handbal de Voorhoutsen bij te blijven. Foreholte verzuimde regelmatig de vrije kansen te verzilveren en verdedigend lieten ze zich afleiden door de aanvallende aspiraties van hun tegenstander. Veel hadden ze te danken aan het vele goede keeperswerk van Williënne v/d Plas en in de tweede helft van junior Romy Verweij. Halverwege de eerste helft was de stand nog steeds gelijk, 6-6, maar na twintig minuten zag je de vaardigheden bij de bezoekers afnemen. Foreholte ging op een andere manier verdedigen en beetje bij beetje namen zij afstand. Door een paar zeven meters en wat snelle breaks was het 13-9 bij rust.

33 pogingen voor de volgende 11 punten

De tweede helft was eigenlijk heel bizar. SC Twist dat heel laat uit de kleedkamer kwam, kon niet waarmaken hetgeen ze waarschijnlijk van plan waren. Ook Foreholte liet het in zoverre afweten, dat ze 33 pogingen nodig hadden voor elf doelpunten. En hier zaten volledig vrije kansen, alleen voor de keepster, bij. Gelukkig was het verdedigend in orde en had ook SC Twist wel erg veel moeite met scoren; slechts twee keer in de tweede helft. Het team van trainer/coach Gert-Jan van der Lans, met overwegend jeugdige handbalsters, wist goed te profiteren van o.a. overtalsituaties en na tien minuten was het 18-10. Door de vele gemiste kansen was het tien minuten later slechts 20-11. Tot aan het slot ging het wat beter en konden de dames feest gaan vieren met een ruime overwinning, 24-11. Een prima prestatie.

Voor Foreholte scoorden: Nikki v/d Post 6, Merel van Drueten 5, Anouk Zwaan 4, Anabel Arroyo 3, Manon Morriën en Noëlle Vos beide 2, Mariska Poot en Feline Verweij beide 1 en Lot van Kampen, Lisanne Ruiter, Romy van Duin en Dana Cornelissen completeerden het kampioensteam.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties