De Saksen vieren feest in 2019

De Saksen vieren feest in 2019 Foto: C.V. de Saksen Sassenheim

Het jubileumjaar voor Carnavalsvereniging De Saksen uit Sassenheim is gestart. De vereniging bestaat 44 jaar. Een jaar wat vanzelfsprekend niet zomaar voorbij mag gaan. De afgelopen maanden is er door een groep vrijwilligers hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen. Zaterdag 19 januari is er een reünie, in het weekend van vrijdag 8 en zaterdag 9 februari wordt er twee dagen volop gefeest. En in het carnavalsweekend wordt alles nog eens dunnetjes overgedaan.

44 jarig jubileum met bijzondere activiteiten

Natuurlijk moet een jubileum gevierd worden. CV De Saksen stelde in het voorjaar van 2018 een speciale commissie samen om het jubileumjaar te begeleiden. Kees van der Niet, voorzitter van de jubileumcommissie, vertelt: “Namens het bestuur van De Saksen kwam de vraag om samen met enkele andere leden (Will van der Zwet en Hans van Velzen, red.) een plan van aanpak op te stellen voor het jubileumjaar. Vanzelfsprekend is het een eer om dit voor de vereniging te doen. Met veel plezier hebben wij als commissie, met hulp van meerdere werkgroepen, de afgelopen periode de voorbereidingen getroffen voor diverse activiteiten”. Op zaterdag 19 januari wordt gestart met een reünie in de theaterzaal van SCC ’t Onderdak in Sassenheim.

Gratis toegang

Het jubileumjaar wordt vervolgd door een weekend volop feest in Sporthal De Wasbeek in Sassenheim. Vrijdagavond 8 februari wordt er afgetrapt met een gezellige carnavaleske avond o.l.v. de 44e Prins Harold, Prinses Daniëlle, Pages Lynn, Sanne en Annabel, Adjudanten Mike en Jimmy en de 15e Jeugdprins Jan en zijn Page Nisreen.

Diverse gastverenigingen uit het hele land zijn hiervoor uitgenodigd. Van der Niet: “Maar ook inwoners van gemeente Teylingen en omstreken zijn van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.  Gratis toegang, dus kom gezellig langs”.

Optredens

Gedurende de avond zijn er optredens van de 4 blaaskapellen die Sassenheim rijk is: Kleintje Pils, De Straatklinkers, De Flierefluiters en De Feesttoeters. Noemenswaardig is het feit dat ook ‘s werelds bekendste dweilorkest, Kleintje Pils, eveneens 44 jaar bestaat. Samen met CV De Saksen vieren hun dus samen het jubileum mee.

De deur gaat om 20.00 uur open en sluit om 02.00 uur.

Sakspop

Op zaterdagavond volgt dan nog een groots après skiparty XXL in samenwerking met  de organisatie van Tulppop. Met artiesten als Snollebollekes, Wolter Kroes, Frans Duijts, Alex  en DJ Jim is dit een garantie voor sfeer en gezelligheid. De aankondigingen voor dit feest zijn in Sassenheim e.o. te zien. De kaartverkoop gaat snel, bij o.a. Primera en Parkzicht in Sassenheim en via www.eventbrite.nl zijn de kaarten à € 17,50 in de voorverkoop te verkrijgen.

Kijk voor verkooppunten in de regio op de facebook pagina van Sakspop. Op de avond zelf kosten de kaarten € 20,00. Ook deze avond begint om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur.“Twee avonden die je absoluut niet mag missen. En tijdens het carnaval weekend begin maart doen we alles nog eens dunnetjes over“ besluit Van der Niet.


Reacties