De Straatklinkers spelen voor de 25ste keer tijdens Sneekweek

De Straatklinkers spelen voor de 25ste keer tijdens Sneekweek Foto: De Straatklinkers

Het wordt dit jaar de 25ste keer dat de Sassemse Straatklinkers bij de opening van de Sneekweek aanwezig zijn. Een bijzonder jubileum dat tijdens het Friese feest gevierd gaat worden.

Op vrijdagavond 2 augustus zal het Fries Volkslied weer uit de Sassenheimse instrumenten klinken. Maar ook op zaterdagmiddag zijn de Straatklinkers ook weer actief in de binnenstad van Sneek om een feestje te bouwen om zo hun jubileum extra glans te gaan geven. 

‘De tijd is voorbijgevlogen als er teruggekeken wordt naar de eerste kennismaking met Sneek.’ – De Straatklinkers

Sinds 1994

Toen De Straatklinkers in 1994 een dweilfestival in Sneek wonnen, werden ze uitgenodigd om bij de opening van de Sneekweek te komen spelen. Daar werd een band opgebouwd met de Snekers die nu al 25 jaar duurt.

‘Het is ieder jaar een feest om daar te spelen, zowel voor de muzikanten als voor het publiek. Er is een leuke relatie opgebouwd en de Snekers die de Straatklinkers ieder jaar graag terug zien komen.’ – De Straatklinkers

Elfstedentocht

Niet alleen tijdens de Sneekweek reizen De Straatklinkers al 25 jaar af naar het noorden, ook tijdens andere evenementen weten de noorderburen het Sassemse dweilorkest te vinden. Zo stond de band tijdens de Elfstedentocht van 1997 ’s ochtends vanaf 6:00 uur bij de Waterpoort te spelen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties