Debutant wint Kuipzwammen 2018

Debutant wint Kuipzwammen 2018 Foto: CV De Bokken

Na een kwartier had Ties van Kesteren zowel het publiek als de jury in zijn zak tijdens het Kuipzwammen.

Afgelopen zaterdag vond Kuipzwammen 2018 plaats in Voorhout. Natuurlijk kwamen de turborotonde en de leegstand in Voorhout voorbij en ook het kringloop-verhaal van het afgelopen jaar werd dankbaar verwerkt in de zwammen.  

De winnaar van de avond

CV de Bokken noemt het zelf een overtuigende overwinning en daar kan iedereen het alleen maar mee eens zijn. Ties van Kesteren zette zaterdag zijn eerste stappen in het strijdveld van de Voorhoutse zwammers en kwam goed beslagen ten ijs. Hij zette een prachtig opgebouwde, afwisselende zwam neer en presenteerde zichzelf daarmee direct als geduchte concurrentie.

Aan het eind van de avond ontving Ties zowel de titel Beste zwammer 2018 van de jury, als de door het publiek toegekende Ferry Knop prijs.

 

Kuip-wattes?

Voor veel Voorhouters en fanatieke carnavallers in de regio is Kuipzwammen een begrip, maar het zou zomaar kunnen dat je er nog nooit van gehoord hebt. Kuipzwammen is een evenement van Carnavalsvereniging De Bokken, waarin via stand-up comedy de gebeurtenissen en belangrijke personen van het afgelopen jaar op de hak worden genomen. Een beetje te vergelijken met The roast off….
Ieder jaar betreden verschillende zwammers de kuip op het podium om hun zwam te zwammen. 

 


Reacties