Degradatie komt steeds dichterbij voor vv Foreholte

Degradatie komt steeds dichterbij voor vv Foreholte

Voetbalclub Foreholte moest punten halen dit weekeind, want degradatie hijgt ze in de nek.


- Lees verder onder deze advertentie -

Wedstrijdverslag geschreven door Foreholte

Wat gebeurt er toch steeds als de Voorhouters vlak voor de aftrap met elkaar in een kringetje gaan staan? Je zou denken dat het een functie heeft om een laatste focus bij elkaar aan te brengen, om onvoorwaardelijke steun voor elkaar uit te spreken. Toch is het dit seizoen ronduit frustrerend dat Foreholte 1 te vaak te snel in de wedstrijd achter de feiten aanloopt.

Juist op deze zondag, waarin het al weken van tevoren duidelijk was dat er punten gehaald moesten worden, waar ook nog mededegradatiekandidaat Laakkwartier reeds op zaterdagavond met 5 – 0 verloren had en andere ‘concurrent’ HVV thuis tegen degradant Alphen ‘op zeker’ drie punten zou gaan halen.

Letterlijk beginnen met 0-1 achterstand

En zo stonden de Voorhouters al na drie minuten op achterstand, nadat spits Bas Pel de bal kon binnenspelen na een voorzet vanaf de linkerkant (0 – 1). Maar goed, Elk nadeel hep ze voordeel, dus dat gaf de Voorhouters gelegenheid om meer dan vijfentachtig minuten lang de wedstrijd gunstig te doen kantelen.
De Voorhouters stroopten de mouwen op, maar moesten tevens enorm opletten dat de Badhoevedorpers de voorsprong niet verder zouden vergroten. Na twintig minuten viel de bal goed voor Jelle Geerlings die via een stift de Pancratius doelman probeerde te passeren. De bal verdween naast het doel.

Hands! voor Foreholte

Ook Pancratius kreeg via Ritchie van Hameren een goede kans toen hij langs Joost van Dam glipte. Matthijs Guijt pakte de inzet uit de korte hoek. In de tegenstoot kopte Toni Arroyo goed naar de grond, maar de keeper van Pancratius was alert. Even later lag de bal wel in het Pancratius-doel maar dat ging via de hand van Arroyo. Met een gele kaart kwam Arroyo nog goed weg. Ook de zwaar onder druk staande Joost van Dam pakte in de slotfase een gele kaart. Pancratius scoorde nog wel voor het rustsignaal, maar ook hier gaf scheidsrechter Verhoeve zijn fiat niet aan vanwege buitenspel.

Alle focus op het doel

In de tweede helft kwam Patrick Roukema voor Bas Jongbloed in het veld. Heel Voorhout was gericht op het doel van de tegenpartij. Spits Wouter Nolles legde de bal af naar Jelle Geerlings die zijn inzet naast de paal zag gaan, maar vlak voor het uur leek de wedstrijd te kantelen. Aanvoerder Bleijswijk mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. De doorgaans betrouwbare Bleijswijk miste echter jammerlijk.

Als alle kansen net niet lukken...

Pancratius kroop daarna wat meer uit de schulp en een vrije trap van Ralf Fenne miste de bovenhoek ternauwernood. De Voorhouters gooiden enorm veel energie in de wedstrijd ten einde de dreigende nederlaag te keren, maar al te veel kansen leverde die inzet nu ook weer niet op. Toni Arroyo kwam net te kort na een voorzet van Bleijswijk en invaller Stan Spies kon binnentikken maar miste om verder onbekende redenen de bal.

Meedogenloos einde

Om de thuisclub nog maar even met de neus op de harde feiten te drukken sloeg Pancratius in de slotfase van de wedstrijd meedogenloos toe. Eerst was het Earvin Cotfried die vanuit een corner binnen werkte (0 – 2) en ten laatste strooide Ralf Fenne nog met het overbekende vaatje zout (0 – 3).

Degradatie komt wel heel dichtbij

Geslagen dropen de mannen van IJzendoorn van het veld in de wetenschap dat concurrent HVV verrassend maar één wedstrijdpunt hadden weten te veroveren en er zo een situatie was ontstaan waarin drie clubs in de komende vijf wedstrijden zullen strijden voor slechts één veilige plaats. De andere twee gaan als balletjes de roulette van de nacompetitie in.

Foreholte – Pancratius          0 – 3 (Rust: 0 – 1)


Reacties