Dion Piket blijft raadslid, maar verlaat Trilokaal

Dion Piket blijft raadslid, maar verlaat Trilokaal Foto: InTeylingen

Vrijdag 3 januari heeft Raadslid Dion Piket zijn lidmaatschap bij Trilokaal opgezegd, dit betekent niet dat hij uit de Politiek van Teylingen verdwijnt. 

Dion is in 2009 lid geworden van Trilokaal en heeft sinds 2011 zitting in de commissies Welzijn en Ruimte. Hij is jarenlang jurylid van de Teylinger Trofee geweest en heeft onlangs deze mooie functie overgedragen aan Manon van Dijk van de CDA Teylingen.

Ook kent de jeugd Dion van de kindergemeenteraad waar hij op basisscholen lesgeeft over de lokale politiek. 

Tien jaar lang heb ik als mij als raadslid met veel enthousiasme in kunnen en mogen zetten voor de Teylinger gemeenschap. De lokale aanpak leek voor mij de enige werkbare. Maar de afgelopen jaren heb ik mij regelmatig gevangen gevoeld in mijn eigen idealen. Ik moest keuzes maken waar ik niet achter stond.

Als geen ander weet ik dat het sluiten van een compromis in de politiek heel normaal is. Het werden er voor mij alleen te veel. Om in metaforen te spreken: de jas past nog steeds, alleen de kleur ging mij tegenstaan - Dion Piket

Toekomst

Raadsleden worden op persoonlijke titel gekozen. Dit betekent dat Dion zijn plek als raadslid niet hoeft af te staan. Dion laat weten dat er nog heel veel te bereiken is en vind het een geweldig voorrecht om de inwoners van Teylingen te vertegenwoordigen. Daarom blijft hij aan als raadslid. In welke vorm gaat hij komende weken onderzoeken.

 


Reacties