Directeur Andreasschool zwaait af

Directeur Andreasschool zwaait af Foto: InTeylingen

Deze laatste dag voor de zomervakantie zwaait Esther Oudshoorn, directeur van de Andreasschool, af. Het nieuwe schooljaar start ze op een middelbare school in Rijnsburg en gaat de Voorhoutse basisschool op zoek naar een nieuwe directeur.

Esther vervulde de afgelopen vier jaar met veel plezier de leidende functie van de Andreas. Toen ze startte kreeg ze de opdracht mee om de basisschool om te vormen van een traditionele school naar een kindcentrum, het onderwijs te vernieuwen en de opbrengsten te verbeteren.

Dat is gelukt. De school heeft nu een stabiele 300 leerlingen en draait goed: de organisatie staat als een huis. Daarmee kwam ik in een wat comfortabele positie en dat betekent voor mij dat ik een nieuwe uitdaging nodig heb.’ – Esther Oudshoorn, directeur Andreasschool 

Naar het voortgezet onderwijs

De uitdaging zag ze direct toen de vacature van directeur voor het Visser ’t Hooft Lyceum voorbijkwam. Een mooie school met een visie die aansluit bij de Andreasschool, maar dan in het middelbaaronderwijs. Daar zit voor Esther de uitdaging; ze heeft wel eerder in het voorgezet onderwijs gewerkt, maar nog nooit als directeur.

Nog geen volledig afscheid van Voorhout

Vrijdag 19 juli is Esther's laatste dag als directeur op de Andreasschool. Na de zomer blijft ze nog een aantal weken beschikbaar als vraagbaak, terwijl de basisschool op zoek gaat naar een nieuwe directeur.

De nieuwe directeur komt in een warm bad terecht. De school draait goed, de uitdaging voor mijn opvolger zit in het thematisch samenhangend onderwijs implementeren en passende huisvesting vinden voor de verkleinde klassen.’ – Esther

Esther gaat vooral het hechte team van de Andreas missen en de betrokkenheid van de leerlingen en ouders. Die op hun beurt Esther gaan missen, want ieders reactie op het vertrek van Esther begint met ‘Wat jammer!...’.

 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties